Hava Durumu

BUSİAD Başkanı Türkay: İki bayram arası toparlanma dönemi

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Covid-19 salgını gölgesinde kutlanacak bu yılki Ramazan Bayramı'nın başka bir anlamı olduğunu belirterek, "Hem Ramazan'ın, hem de karantina günlerimizin kısmen de olsa sona ermesini kutlayacağız. Bu bayram bizim yeniden çarkları döndürmemizin de başlangıcı olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BUSİAD Başkanı Türkay: İki bayram arası toparlanma dönemi

BUSİAD Başkanı Türkay, Türkiye'nin yaklaşık 2 aydır evde kalarak zorlu bir sınavı geride bırakmak üzere olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sağlıkta elde edilen başarıyı, artık ekonomiyi canlandırarak taçlandırmamız gerekiyor. Bunun için yapılması gerekenler defalarca dile getirildi. Öncelik çarkların dönmesinde. Çarkların dönmesi halinde, işsizlikle de, ihracat düşüşüyle de mücadele edebilirz. Bunun için Merkez Bankası'nın politika faizini düşürmesi de önemli bir adımdır. Artık paraya daha kolay ulaşmamız gerekiyor. Finans sorununu uygun şartlarda sağlayan iş insanımızı zorlukları aşacağına inanıyoruz. Bir de, ihracatla kalkınmak durumunda olan bir ülke olduğumuz için rekabetçi kurda ısrarlı olmalıyız."

Bayram sonrasına herkesin hızla toparlanma için kendini hazırlaması gerektiğini de ifade eden Türkay, "Ramazan Bayramı'nın ardından başlayacak toparlanmanın Kurban Bayramı'na kadar tamamlanmasını umut ediyoruz. Tüm halkımızın bayramını şimdiden kutlarım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.