Hava Durumu

BUSİAD Başkanı Türkay: Rakamlar azalan umudun göstergesi

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, açıklanan işgücü rakamlarının, acil müdahale edilmesi gereken bir yarayı işaret ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BUSİAD Başkanı Türkay: Rakamlar azalan umudun göstergesi

BUSİAD Başkanı Türkay, açıklanan rakamlarda, işsiz sayısının düşmesinin, ilk anda iyi gibi göründüğünü ancak istihdam ve işgücü rakamlarının, çok sıkıntılı bir tabloyu ortaya koyduğunu belirtti. Türkay, şunları dile getirdi:

"İşsiz sayısının düşmesi, istihdamın artmasından değil, umudun azalmasından kaynaklanıyor. İstihdam rakamları ve işgücüne katılma oranı, büyük bir düşüş yaşıyor. Yeni iş imkanı yaratılamadığı için bir süredir iş arayanlar, sistemden umudunu kesmiş durumda. Bu bizi yakın zamanda sosyal sorunlarla karşı karşıya bırakır. Acilen ürün ve hizmet üretmenin yollarını bulmalıyız. Aksi halde, kalkınmanın en temel kaynağı olan insanla ilgili büyük sorunlar katlanarak karşımıza çıkacak. Milli gelirden üretmeden pay almak isteyen insan sayısı da artış gösterecek. Üretime ağırlık verirken ihracat odaklı olmak önemli. Tarımda da istihdam ve kendine yetmek açısından önemli bir potansiyel var."

Türkay, açıklanan 12.9 işsizlik rakamının değil, 4.7 puan düşen istihdam ve 5.3 puan azalan işgücüne katılma oranlarının, kendileri için daha dikkat çekici olduğunu tekrar vurgulayarak, "Türk iş insanını, üretmenin önündeki engellerin kalkması halinde kimse durduramaz. Bu da istihdamı artırır, işgücüne katılmaktan vazgeçen umutsuz vatandaşlarımızı sisteme dahil eder" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.