Hava Durumu

Büyük bir heyecan olacak

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray karşısında oyunun kontrolünü ellerinde bulundurmak istediklerini belirterek, "Ona göre hedef seçip galip gelmek istiyoruz. 12. adamımızın da bize büyük katkı sağlayacağını biliyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2013 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2013 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyük bir heyecan olacak

Bursaspor'un yarın Galatasaray ile oynayacağı maç öncesi teknik direktör Christoph Daum, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Alman teknik adam Özlüce Tesisleri'nde düzenlendiği basın toplantısında Galatasaray'ı yenmek istediklerini belirtti. Daum, çalışmalarını rakibe göre değil ihtiyaca göre yaptıklarını belirterek, "Rakibi çok fazla gözünüzde büyütürseniz pasif duruma düşersiniz" dedi. Tecrübeli çalıştırıcı şunları söyledi: "Futbolcularımın aktif olmaları gerekiyor. Rakibi ön planda tutmayarak kendi çalıştığımız şeyleri yaparsak aktif oluruz. Biz Bursaspor'uz. Önemli olan kendi takımımızın güçlü tarafını ön plana çıkarmak. Bu çok önemli. Daha önce izlediğim Bursaspor'un potansiyeli var. Önemli olan oyunun kontrolünün sizde olması. Ona göre hedef seçip galip gelmek."

BİRLİKTE ÇOK KUVVETLİSİNİZ

Kadroda büyük bir sürpriz yaşanmayacağını ancak sakatlığı geçen ve idmanlarda gösterdiği performansla dikkat çeken Belluschi'nin oynayabileceğini belirten Christoph Daum, taraftarla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Yeşil Beyazlı sevdalılarının önüne daha önce rakip olarak çıktığını ancak bu kez farklı olacağını dile getiren Alman çalıştırıcı, "Bursaspor'un başında ilk defa çıkacağım. Taraftarlar bizim 12. adamımız. Oyunumuzda çok büyük katkı sağlayacaklar. Hep birlikte bu maça odaklanacağız. Çok sevinçliyim. Benim için büyük bir heyecan olacak. Tecrübemi tamamen takıma vermek istiyorum. Birlikte hareket ettiğimiz zaman çok kuvvetlisiniz" dedi.

Siz ne kadar sevindiyseniz biz de o kadar üzüldük

Bursaspor'un şampiyonluğunda Fenerbahçe'nin başında teknik direktör olarak görev yaptığı hatırlatılması üzerine Daum, "Fenerbahçe'nin ya da başka bir takımın başında olduğunuz zaman her zaman maksimumu çıkarmaya çalışırsınız. Siz ne kadar sevindiyseniz, biz de o kadar üzülmüştük" ifadelerini kullandı.

Türk olsalardı oynarlardı

Daum, transferde Galatasaraylı Colin Kazım'ın ismi geçtiği hatırlatılması üzerine, "Kazım tabii ki konuşuldu. Fakat imza atılmadan net bir şekilde bir şey söylemem doğru olmaz. 8 yabancımız var. 8 yabancımızdan iki tane iyi olan futbolcumuz oynayamıyor. Basser Türk olsaydı oynama şansı yüksekti. Sestak Türk olsaydı, oynardı. Sınırlama olayını da göz önüne almamız gerekiyor. Transfer konusunda tamamen Türk oyunculara yöneliyoruz" dedi.

 Barış YALIM
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.