Hava Durumu

Büyük öfke! Makam jetiyle maça gittiler

Fransa Başbakanı Manuel Valls'in iki oğluyla Berlin'de oynanan UEFA Şampiyolar Ligi finaline makam jeti ile gitmesi ile başlayan tartışma giderek kızışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2015 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyük öfke! Makam jetiyle maça gittiler
Muhalefet partilerinin, vergi mükelleflerinin parası ile taraftarı olduğu Barselona ve Juventus arasındaki maça bir de çocuklarını alarak gitmesi konusundaki eleştirileri sürüyor. Öte yandan UEFA Başkanı Michel Platini Paris'te düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklama ile Valls'e destek verdi.
      
Yeni seçilecek FIFA başkanlığını da adı geçen Platini, Valls'in danışmanlarının Berlin'deki maç öncesi  gelecek yıl Fransa'nın ev sahipliğini yapacağı Avrupa FutbolŞampiyonası ile ilgili detayları ve futbolda son dönemde gündeme gelen şike iddialarını görüşmek üzere görüşmek için talepte bulunduğunu söyledi.



Resmi olarak kendisinin Valls'i Berlin'de davet ettiğini belirten Platini, "Başbakan Valls maçtan önce benimle yüz yüze görüşmek istedi. Bu görüşme Başbakan'ın özellikle görüşmek istediği iki konu için planlanmıştı."
      
"Öncelikle Fransız hükümeti ile UEFA arasında 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın organizasyonu ve elbette ki FIFA'yı sarsan krizin ardından dünya futbolunun geleceği hakkında konuşuldu" diye konuştu.
      
Valls, dün meclis genel kurulunda konu ile ilgili eleştirile verdiği yanıtta, Fransız futbolunun çıkarlarını savunmak için Berlin'e gittiğini ileri sürmüştü. Özel maç yolculuğunun devlet bütçesine 18 bin avroya mal olduğunu belirten muhalefet partileri ise koyu bir Barselona taraftarı olan Valls'in iki oğlunu da yanına alarak makam jeti ile maça gitmesini "usulsüzlük" olarak niteliyor. Muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi üyesi  Thierry Solere, konu ile ilgili basına yaptığı açıklamada, "Yaptığı kişisel siyasi hatayı görmemesi endişe verici. Kamu fonlar çok değerlidir ve bunun farkına varmıyor olması beni korkutuyor " dedi.

Yine aynı pariteden Claude Groasguen ise "Bundan çıkardığımız ders, bize ait olmayana dokunmamanız gerektiğidir" ifadesini kullandı. Şu an iktidarda bulunan Sosyalist Parti, bir önceki dönemde eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin makam jeti ile yaptığı özel tatillere sert eleştiriler getirmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.