Hava Durumu

Büyük yarış

CHP İl Kongresi bugün yapılacak. Yahya Şimşek, son anda Bülent Aslanhan adına yarıştan çekildi. Aslanhan, Metin Çelik ve Mustafa Şenyurt bugün başkanlık için yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2012 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2012 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyük yarış
CHP Bursa il teşkilatının (bugün) yapılacak olağan kongresi öncesi 4 adaydan biri olan Yahya Şimşek yarıştan çekildi. Kongreye bir gün kala adaylıktan çekilen Şimşek, Bülent Aslanhan'ı destekleyecek.

CHP Bursa il teşkilatında kongreden bir gün önce sıcak gelişmeler yaşandı. 4 adaylı kongre sürecine yaklaşan CHP il teşkilatında adaylardan Yahya Şimşek il başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Adaylıktan çekilen Şimşek'in diğer aday Bülent Aslanhan'ı destekleyeceği öğrenildi.

Şimşek, kongresi sürecinin demokratik ortamda tamamlanacağını söyledi. İl başkanlığına talip olmadığını dile getiren Şimşek, "Birleşmek için gayret göstermeye talibim demiştim. Hep zorladım, zorlayacağımı da ifade ettim. Bir bölüm bütünleşmeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyim. Cumhuriyetin son kalesi CHP'dir. CHP birliktelik ile korunup, kollanmalıdır. CHP çok seçimli seçimlerde en son 1974 yılında yüzde 42 oy almıştı. O günden bu yana o oranı tutturamadık. Değişik partiler ile bu zamana kadar mücadele ettik. Demokrasinin kazanımı için olan mücadelelerdi. Bu dönem farklı. Demokratik kazanımların, cumhuriyet kazanımlarının karşı devrim ile yok edilmeye çalışıldığı süreci yaşıyoruz. Onun için birliktelik çok önemli. Siyasetten beklentim söz konusu değildir. Siyasette sayenizde geleceğim yerlere geldim. Mutluyum ve size şükran borçluyum. Kendim için bir talebim yok. Ben torunum için talepte bulunuyorum. Cumhuriyetin evrelerinden faydalanarak belli bir yerlere geldik. Benim ve sizlerin torunları başka cumhuriyette yaşanmaya zorlanıyor. Birliktelik ile bu durumun karşında durabilir miyiz? Bunun için aday olduğumu söylemiştim. Bugün arkadaşım Bülent Aslanhan ile birlikteliği gerçekleştireceğiz. Bu misyonu üstlenmiştim. Bugün bu misyonun bir bölümünü gerçekleştirmiş oldum. Bülent Aslanhan önderliğinde kongre çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Partinin kanallarının herkese açık olacağını belirten başkan adayı Bülent Aslanhan, "Dışarıdan partimize katılacak bütün güçleri burada toplayacağız. Bu ülkenin karanlık gidişine bir yerden dur diyecek yüreği ortaya çıkaracağız" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.