Hava Durumu

Büyükada'da hız isyanı

İstanbul'un gözde yerlerinden Büyükada'da hurda toplamak için gelen kamyonun kapağının çarpması sonucunda Leyla Özalp'in ağır yaralanmasına Adalılar isyan etti. Ada sakinleri, motorlu taşıtların ada içerisinde çok hız yaparak tehlike oluşturduklarını dile getirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükada'da hız isyanı

Büyükada'da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, 70 kilometre hızla giden bir kamyonun kapağı, ada sakini Leyla Özalp'ın başına çarparak kadını ağır yaraladı.

Hastanede tedavisi süren Özalp'in hayati tehlikesi devam ederken, motorlu taşıtların Ada içerisinde çok hız yaptığından şikayet eden vatandaşlar buna çözüm bekliyor.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise bu sorunu çözülmesi için çalımaların sürdüğünü söyledi. Gül, zorunlu olmadıkça Ada yollarında araçların olmayacağını söyledi.

Adalar'da hız problemi olduğunu belirten Gül, "Adalar'da maalesef bir hız sorunumuz var. Yavaşlamaya ve araçları azaltmaya ihtiyacımız var. Ve bunu yapacağız. Bir süredir çalışmaları yapıldı. Sonuna neredeyse geldik. Araç işi sadeleşecek ve yavaşlayacak. Tekrar Leyla arkadaşımıza ve hepimize geçmiş olsun. Kamu araçlarını da azaltacağız ve yavaşlatacağız. Zorunlu olmadıkça Ada yollarında araç olmayacak" dedi.

'Çözüm bulunmalı'

Adalar'da motorlu taşıtların hızlı ilerlemesi sonucu sık sık kaza tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Sibel Lal, "Adalar'da motorlu taşıtların girmesi zaten yasak. Ama buraya görev amaçlı gelen araç şoförleri, yollar boş diye gaza basıyor. Yollar zaten dar. Sık sık kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Çünkü bizler motorlu taşıtların varlığına alışkın değiliz. Şimdi yaz sezonu açılıyor. Bu nedenle bu bir çözüm bulunmalı" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.