Hava Durumu

Büyükşehir 3 yılda 700 milyon TL ek kaynak üretti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devletten aldığı kişi başı gelirde İstanbul ve Kocaeli'nin 2 kat gerisinde olan Bursa'da proje üretmenin yanında kaynak üretimi konusunda da yoğun çaba harcadıklarını ve son 3 yılda yaklaşık 700 milyon TL'lik ek kaynağın yatırıma dönüştüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2012 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2012 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir 3 yılda 700 milyon TL ek kaynak üretti

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) Geleneksel Çekirge İftar Toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 1 yıl içinde hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında işadamlarına bilgi verdi. Ulaşımdan çevreye, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda yoğun bir çalışma sergilediklerini dile getiren Başkan Altepe, proje üretimi korusunda hiçbir sorun yaşamadıklarını, göreve geldikleri ilk gün başlattıkları projelerin önemli bir kısmının hizmete açıldığına dikkat çekti.

10 YILLIK YATIRIM 39 AYDA GERÇEKLEŞTİ
Yerel yönetimler için 5 yıllık sürenin kısa olduğunu, büyük bir projenin hazırlanması, kaynak bulunması ve ön hazırlıklarının yapılmasının 3 yılı bulacağını dile getiren Başkan Altepe, "Eğer şartlar oluşsun, kaynak bulunsun, zaman - zemin oluşsun diye beklerseniz, bir projenin 5 yılda tamamlanması mümkün değil. Bunun için biz ilk günden proje üretmeye başladık. Bir taraftan projelerimiz şekillenirken, bir taraftan da kaynaklarımızı bulduk. Bu tempoda proje sayımız 1100'ü, tamamlayıp hizmete açtığımız projelerimiz de 550'yi aştı. Görevdeki beşinci yılımızı tamamladığımızda inşallah bu projelerin tamamı halkımızın kullanımına açılmış olacak. Şu ana kadar yaptığımız yatırım 2 milyar TL'yi aştı. Bu da Bursa'nın geçmiş 10 yıllık yatırımına tekabül ediyor. Tüm bunların yanında devam eden işler ve krediler dışında resmi bir borcumuz da bulunmuyor" dedi.

KENDİ KAYNAĞIMIZI ÜRETİYORUZ
Bursa'nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, kent dinamiklerinin katkılarını da kente en iyi şekilde yansıttıklarını vurguladı. Bursa'nın devletten aldığı kişi başı gelirde İstanbul ve Kocaeli gibi kentlerin 2 kat gerisinde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, buna rağmen Bursa'nın raylı sistem yatırımları, tarihi ve kültürel miras yatırımları, çevre yatırımları gibi önemli projelerin Büyükşehir eliyle yapıldığı ender kentlerden biri olduğunu hatırlattı. Proje üretimi yanında kaynak üretimi konusunda da yoğun bir çalışma içinde olduklarına değinen Başkan Altepe, "Bu noktada Bursa'nın sanayi birikimini de en iyi şekilde kullanıyoruz. İşadamlarımız huzurevi yapıyor, aşevi, sağlık ocağı, Bilim ve Teknoloji Merkezi gibi yatırımlarımıza sponsor oluyor. Yine stadyum meydanımızı Ticaret ve Sanayi Odamız yapıyor. Teleferik projemiz yap-işlet-devret istemiyle Büyükşehir'in kasasından para çıkmadan hayata geçiriliyor. Katı atık depolama sahasından metan gazından elektrik üretimini yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdik. Hem 45 bin konuta elektrik üretiliyor hem de belediyemiz cirodan önemli bir pay alıyor. Arsa satışları, sponsor destekleri, yap-işlet-devret metodu gibi yöntemlerle bugüne kadar 700 milyon TL'lik ek kaynak sağladık. Bu kaynak Bursa'da yatırıma dönüştü" diye konuştu.

Başkan Altepe, raylı sistem yatırımlarında Heykel-Garaj tramvay hattının da tamamlanmasıyla bu dönem 26 kilometrelik raylı sistemi Bursa'ya kazandırmış olacaklarını da hatırlattı. Bugüne kadar 320 kilometrelik yeni yol açma ve genişletme çalışması yaptıklarını kaydeden Başkan Altepe, spor tesisi proje sayısının 99'a ulaştığını, 3 yılda yol, spor tesisi ve park yapılması için kamulaştırılan bina sayısının 700'ü aştığını ve155 milyon TL ile 15 yıllık kamulaştırmanın 3 yılda hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi.

Vali Şahabettin Harput ile CHP Milletvekilleri Turhan Tayan ve Aykan Erdemir'in de katıldığı yemekte Başkan Altepe'nin sunumu dikkatle dinlenirken, BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney Bursa'ya katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye günün anısına bir plaket verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.