Hava Durumu

Büyükşehir Belediyesi kırsalın yanında

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bütünşehir Yasası kapsamında temin ettiği taş toplama makinesi, Büyükorhan tarlalarında kullanılmak üzere ilçe belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir Belediyesi kırsalın yanında

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Büyükorhan'da ilçe belediyesi için satın alınan taş toplama makinesini de teslim etti. İlçe Belediye Başkanı Hasan Taş'ın da katıldığı programda Bütünşehir Yasası kapsamında dağ bölgelerine verilen desteklere değinen Başkan Altepe, Bütünşehir uygulamasının getirdiği nimetlerden Bursa'nın 17 ilçesini de ihtiyaçları oranında eşit miktarda yararlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Kırsal kesimdeki üretimin artması, refah seviyesinin yükselmesi, köylünün daha çok kazanması ve göçün durdurulması yönündeki faaliyetlere özel önem verdiklerini kaydeden Başkan Altepe, "Buralardaki çiftçi kardeşlerimize destek verilmesi ve daha önce yapılamayanların hizmete alınabilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. İlçe belediyemizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her faaliyette çiftçimizin ve köylümüzün yanında olduğumuzu gösteriyoruz" dedi.

Kırsala verilen desteklerden birinin de Büyükorhan için temin edilen taş toplama makinesi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, makinenin tarlalarda 30 santimetre derinliğindeki taşları toplayacağını ve arazilerin daha verimli hale gelmesini sağlayacağını ifade etti. Bu hizmetin daha önce olmadığını, ilk kez Büyükşehir tarafından bu dönemde gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Altepe, "İnşallah makinamız bundan sonra Büyükorhan ve çevresine hizmet verecek. Her şey köylümüz, çiftçimiz için" diye konuştu.
Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ise, Büyükşehir sayesinde huzur ve mutluluğa eriştiklerini söyledi. Hayvancılık tesislerinden kapalı pazar yerine, taş toplama makinesinden süt tesisine kadar onlarca hizmetin bölgeye bu dönemde getirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Büyükşehir'in hizmetleri, sosyal projeleri ve her türlü desteği için minnettarız. Taş toplama makinesi da diğerleri gibi ziraatçı halkımızın çok faydalanacağı bir proje. İlk defa Büyükorhan'a bu dönemde geldi. Bu da Büyükşehir'in sayesinde oldu. Başkan Altepe ve ekibini teşekkür ediyorum. Allah hizmetlerimizi, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.