Hava Durumu

Büyükşehir Belediyesi'nden kimsesizlere sıcak yuva

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, soğukların başlamasıyla sokaklardan toplanarak barınma evine yerleştirilen vatandaşları ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2013 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2013 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir Belediyesi'nden kimsesizlere sıcak yuva

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk çalışmaları arasında yer alan Ürünlü'deki barınma evi, bu yıl da ekim ayında kapılarını kimsesizlere açtı. Daha önce Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı olarak kullanılan tesisleri bu yıl genişletme kararı alan Büyükşehir Belediyesi, sokaklarda kalan insanların taleplerine karşı hazırlıklı hale geldi. Ürünlü Barınma Evi’nde konaklayan 160 vatandaş, kendilerini ziyarete gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yaşadıkları sıkıntıları ve talepleri iletti. Ziyarete, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Neşet Çakmaklı da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yatacak yeri olmayan kimsesizlerin sıcak bir yuvada barınabilmesi için gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Ürünlü'deki barınma evinin hizmete girdiğini ve her geçen yıl büyüyen ihtiyaçları karşıladığını vurgulayan Başkan Altepe, "Nerede kimsesiz biri varsa, Büyükşehir Belediyesi ona sahip çıkıyor. İnsan odaklı hizmet, sosyal belediyecilik anlayışımızın çıkış noktasını oluşturuyor. Maksadımız şehrimizde yardıma muhtaç, aç ve açıkta tek kişi dahi bırakmamaktır. Barınma eviyle sokaktaki insanlarımız sıcak yuvaya, sıcak aşa kavuştu” dedi.

Şu anda barınma evinde 160 kimsesizin kaldığını ve dönem başından bu yana 250 kimsesizin imkanlardan faydalandığını belirten Başkan Altepe, "Bu yıl sezonu ekim ayında başlattık. Nisanda havalar ısınana kadar hizmet vermeye devam edeceğiz. Yani senenin 6 ayı faaliyet göstereceğiz" diye konuştu.
Barınma evinde 3 öğün yemek, 24 saat sıcak su, her türlü temizlik ve bakım ile sağlık hizmetlerinin verildiğini kaydeden Başkan Altepe, tesislerden ihtiyaç duyan herkesin faydalanabileceğini ifade etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.