Hava Durumu

Büyükşehir Belediyesi yeni binasına taşınıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 136 yıl aradan sonra ilk kez yaptırdığı ana hizmet binası, eylül ayında gerçekleştirilecek meclis toplantısıyla kullanılmaya başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2015 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir Belediyesi yeni binasına taşınıyor
Yeni hizmet binasının meclis salonuyla ana kademe bölümlerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eylül ayı meclisiyle birlikte tüm birimlerin birbiri ardına yeni yerlerine geçerek faaliyete başlayacağını açıkladı. 

Başkan Altepe, yeni belediye binasının bu dönemde Bursa’ya kazandırılan anıtsal eserlerin başında geldiğini söyledi. Heykel’deki tarihi binanın 136 yıl boyunca hizmet verdiğini, onun dışında Büyükşehir Belediyesi olarak başta BUSKİ olmak üzere değişik yerlerde bulunan ofislerde faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, 1-2 aylık süreçte kendilerine yakışan bir mekanda hizmetlere devam edeceklerini ifade etti. Ankara-İzmir karayolu üzerindeki eski sebze halinin bulunduğu bölgede inşa edilen binanın 45 bin metrekarelik alanıyla tüm birimleri bünyesinde toplayan önemli bir yapı olacağını söyleyen Başkan Altepe, “İlk günden itibaren dünyadaki tüm örnekleri inceledik ve kendi desenlerimize uygun, özgün bir eser ortaya çıkarttık. Her şeyin en iyisi, en güzeli burası için düşünüldü. Şu anda hızlı bir şekilde mefruşat, ince iş ve kaplama çalışmaları yapılıyor. İnşallah çok yakında yeni binamızı kullanmaya başlayacağız” dedi.

EYLÜL MECLİS TOPLANTISI BURADA YAPILACAK

Başkan Altepe, inceleme gezisinde binanın ilk faaliyet alanı olan ve donanımıyla dikkat çeken meclis salonunu da gezdi. Encümen ve meclis toplantılarının yapılması için özel bölümler oluşturulduğunu, büyük bir hızla süren çalışmaların önümüzdeki ayın ortaları itibariyle tamamlanacağını belirten Başkan Altepe, yeni binanın kullanımının eylül ayı meclis toplantısıyla başlayacağını bildirdi. Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte hazırlık çalışmalarını denetleyen Başkan Altepe, son düzenlemelerin yapıldığını vurgulayarak, “Burada her türlü detay düşünüldü. Dünyanın en iyi, tüm örnekleri incelenerek en uygun olanı buraya uyarlandı. Meclis kürsüsünün yanında üyeler ve basın mensupları, bürokratlar için özel alanlar oluşturuldu. Simultane çeviri de dahil her türlü teknolojik sistem, kullanıma hazır hale getiriliyor. Mimari ve teknik açıdan donanımlı, güzel bir yer oluyor. Eylül ayı meclisini inşallah burada yapmış olacağız. Hem belediyemiz hem de Bursa için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.