Hava Durumu

Büyükşehir'e Osmangazi freni

Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirtaş Mahallesi'ne kazandırılmak üzere inşaatına başlanan sosyal tesis, Osmangazi Belediyesi tarafından mühürlendi. İnşaatın durması akıllara "İki belediye arasındaki koordinasyonsuzluk mu var" sorusunu getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2012 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2012 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir'e Osmangazi freni
Sosyal belediyecilik kapsamında çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin son projesine Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri "Dur" dedi. Demirtaş'ta bulunan hamamı yıkarak yerine mahallenin birçok ihtiyacını karşılayacak sosyal tesis yapma kararı alan ve yaklaşık 6 ay önce inşaat çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, ruhsatla ilgili eksikleri olduğu gerekçesi ile Osmangazi Belediyesi engeline takıldı. Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından inşaatın mühürlenmesinin ardından aradan geçen 2 ayda inşaatta her hangi bir çalışma yapılmadı.


PROSEDÜRÜ UYGULADIK

İkisi de AK Parti'li Belediye Başkanı olmasına karşın böylesi sorunların yaşanması, vatandaşların aklına 'İki belediye arasında koordinasyonsuzluk mu var?' sorularının gelmesine neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her işin bir prosedürü olduğunu, yerine getirilmemesi durumunda gerekli yaptırımların yapıldığını söyledi. Dündar, "Biz de Osmangazi Belediyesi olarak bir inşaata başlayacağımızda gerekli prosedürü yerine getiriyoruz ve işimize öyle başlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ndeki arkadaşlar ile gerekli temaslar gerçekleştirildi. Eksiklikleri kendilerine aktarıldı ve onlarda eksiklerini tamamlayarak çalışmalarına kaldıkları yerden devam edebilecekler" diye konuştu.

VATANDAŞ MAĞDUR OLDU
Demirtaş'ta Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında yaşanan koordinasyonsuzluk mahalle sakinlerini de mağdur etti. Hamamın yerine yapılacak sosyal tesisin mahalle için büyük önem arz ettiğini belirten esnaf Salih Taran, yetkililerden bu çıkmazı çözmelerini istedi. Demirtaş'ta Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çevre düzenlemeleri ve plan değişiklikleri sonucunda mahallede bulunan 3 düğün salonunda yıkıldığını hatırlatan Taran, "Şimdi mahallenin cemiyetini yapabileceği bir salonumuz bile yok. Bizler bu tesise bel bağlamıştık. Madem böyle bir işe girişiliyor neden gerekli izinler alınmıyor. Bunlar aynı partinin 2 belediyesi. Aralarında neden bir uyum yok" diye tepki gösterdi.


Bekir Uğur GÜR


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.