Hava Durumu

ByLock'un sahibinden 'çaycı' savunması!

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi olan David Keynes (Alparslan Demir) hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2021 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ByLock'un sahibinden 'çaycı' savunması!

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Keynes, cemaatten ayrılıp yerleştiği ABD'de irtibat kurduğu Atalay Candelen'in kimlik bilgilerini kullanarak ByLock'u kurduğunu söyledi. İlk kurulduğunda hakim, savcı ve mahrem imamların ByLock'u kullandığını anlatan Keynes, "Program yayılınca önemli isimler de programı silmeye başladı" dedi. Mahkeme başkanının, "ByLock'un lisans sahibi siz misiniz?" sorusuna Keynes, "Beni şirketteki çaycı olayı gibi düşünebilirsiniz. Lisans sahibi ben görünüyorum ama benim hiçbir şeyden haberim yoktu" yanıtını verdi.

ABD'de Mayıs 2016'da arkadaşı Hikmet Şentürk'ün ofisine gittiğini söyleyen Keynes, "Orada Türkiye'de darbe olacağı konuşuldu. Ben de Türkiye'deki Mehmet Candan'ı arayarak, 'Bunlar darbe yapacak' dedim" diye konuştu. Bunun üzerine üye hakim, "Bağınızı kestiğinizi söylüyorsunuz ama yanınızda darbe yapacaklarını bile konuşuyorlar. Bunlar çok gizli bilgiler. Örgütle bağınızı kestiyseniz neden size söylüyorlar" diye sordu. Keynes bu soruya, "Örgütten ayrıldım ama hala görüştüğüm arkadaşlarım vardı. Böyle konular ABD'de çok rahat konuşuluyordu. Amerika'da gizli bir şey değildi. Sanayide marketlerde bile konuşuluyordu" dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık David Keynes'in tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.