Hava Durumu

Cadiz - Valencia maçında ırkçılık skandalı!

İspanya La Liga'da 29. haftada oynanan Cadiz - Valencia maçı, konuk ekibin savunma oyuncusu Mouctar Diakhaby'ye yapılan ırkçı söylem nedeniyle yarıda kaldı. Sonrasında oyun tekrar devem etti Valencia'dan açıklama geldi

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2021 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2021 22:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cadiz - Valencia maçında ırkçılık skandalı!

La Liga'da oynanan Cadiz-Valencia karşılaşmasında futbolda ırkçılık olayı yaşandı. Konuk takım Valencia, oyuncusu Mouctar Diakhaby'ye rakip futbolcu Cala tarafından ırkçı ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle sahayı terk etti. İki futbolcunun bir pozisyonda aralarında yaşadıkları tartışmanın ardından Fransız oyuncu ve takım arkadaşları soyunma odasına yöneldi.

'Siz sahaya dönün ve devam edin' demiş

Valencia sonrasında yayınladığı açıklama ile takımın yaptığı toplantıda 'Sahaya dönelim ve arma için savaşalım, ırkçılığa karşı sağlam duralım' kararı aldığı için sahaya dönüldüğünü duyurdu, Diakhaby'nin arkadaşlarından sahaya dönmelerini istediği aktarıldı. Diakhaby'yi kenara alan Valencia'nın sahaya dönmesiyle La Liga maçı yarım saatlik aranın ardından devam etti.

Başakşehir geri dönmemişti

İspanya'da yaşananlar akıllara aylar önce Paris Saint Germain ile Başakşehir arasında oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde ortaya çıkan sahneleri anımsattı. O maçta maçın 4. hakeminin Pierre Webo'ya karşı kullandığı ırkçı ifade nedeniyle Başakşehir sahayı terk etmiş ve geri dönmemiş, karşılaşma ancak maçın hakemlerinin değiştirilmesinin ardından ertesi gün kaldığı yerden devam etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.