Hava Durumu

Cahit Çollak, Yıldırım'da anıldı

Bursa'nın tanınmış kültür adamlarından, Uludağ Yayınları'nın sahibi Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi'nin kurucularından Cahit Çollak, vefatının 3'üncü sene-i devriyesinde Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen "Cahit Çollak'ı Anma Gecesi" etkinlikleri kapsamında anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2020 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2020 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cahit Çollak, Yıldırım'da anıldı

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Sayılgan, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Dr. Mustafa Baki Efe, Prof. Dr. Mustafa Kara, Doç. Dr. Bedri Mermutlu, Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan, Dr. Sefer Özdemir, Akif Durmuş, Metin Önal Mengüşoğlu, Safiyüddin Erhan, Sami Özbağkıran, Yasin Doğru, ailesi ve dostlarının yanı sıra çok sayıda Yıldırımlı katıldı.

'ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDENDİ'

Toplumun kaybettiği en önemli müesseselerden bir tanesinin örneklik müessesesi olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yaşatmamız gereken müesseselerden en önemlisi de bu müessese. Bu akşamda Türk fikir adamı, yazar ve akademisyen Nurettin Topçu'nun talebelerinden, şehrimizin önemli değerlerinden Cahit Çollak ağabeyimizi, yaşayan değerlerimizden dinledik. Bu organizasyonda bize rehberlik eden Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanımız Mustafa Baki Efe'ye teşekkür ediyorum. Rabbim Cahit Çollak ağabeyimizi rahmetiyle muamele etsin" diye konuştu.

'CAHİT AĞABEY GÜZEL ADAM, GÜZEL BİR BURSA ÇELEBİSİYDİ'

Cahit Çollak ile yaklaşık 17-18 yıllık bir hukuku olduğunu anımsatan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de, "Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Bursa'da Zaman şiirinde; 'Bursa'da eski bir cami avlusu, küçük şadırvanda şakırdayan su, Orhan zamanından kalma bir duvar, onunla bir yaşta ihtiyar çınar' diye tarif ettiğinde hemen aklımıza Emirhan ve Ulu Cami geliyor. Aslında aynı zamana yetişmediği için bu tabloda bir şey eksik, o da Cahit Çollak. Eğer Cahit Çollak'ı görmüş olsaydı zannediyorum şiire Cahit ağabeyi de eklerdi. Oradan pos bıyıklı, gür saçlı bir derviş çıkıyor diye tasvir ederdi diye düşündüm. Cahit ağabey bizim gözümüzde o tabloda yeri olan birisi. O ne güzel adamdı, ne güzel bir Bursa Çelebisiydi" ifadelerini kullandı. Öte yandan programa konuşmacı olarak katılan Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Dr. Mustafa Baki Efe, Prof. Dr. Mustafa Kara, Doç. Dr. Bedri Mermutlu, Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan, Dr. Sefer Özdemir, Akif Durmuş, Metin Önal Mengüşoğlu, Safiyüddin Erhan, Sami Özbağkıran, Yasin Doğru ise Çollak'a dair hatıralarını anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.