Hava Durumu

Cami ve cemevi yan yana projesi gerçek oluyor

Muğla'da cami ve cemevinin yanyana yapılması projesi gerçek oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cami ve cemevi yan yana projesi gerçek oluyor

Fethullah Gülen'in bazı yerlerde cami ve cemevinin yan yana yapılarak park ve gezme alanlarının ortak kullanılması önerisi gerçek oldu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde cami ve cemevinin yan yana yapılması için başlatılan projede sona yaklaşıldı. Fethiye Belediyesi tarafından 6 ay önce projesi hazırlanan çalışma, Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü onay verirse bir yılda tamamlanacak.

Fethiye Belediyesi, 2012 yılının son aylarında başlattığı çalışma ile Foça Mahallesi'nde aynı alan içerisinde cami ve cemevi yapacak. Fethiye Belediyesi’nin, Fethiye Müftülüğü, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, Foça Mahallesi Güzelleştirme Derneği, Foça Mahallesi Muhtarlığı ve ilgili sivil toplum örgütleri ile yaptığı görüşmeler sonucunda başlatılan projeyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi. Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü’nde plan tadilatını bekleyen proje onay alırsa bir yıl içerisinde faaliyete geçirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonrasında Mimar Nevzat Sayın tarafından mimari projeler hazırlandı ve sunumları gerçekleştirildi. Mevlana’nın içindeki içindedir felsefesi çerçevesinde çizilen proje dahilinde cami, cemevi, toplantı salonu, morg, cenaze yıkama alanı, aşevi, mutfak, kurban kesim alanı, avlu ve yeşil alan düzenlemeleri yer alıyor. Projenin plan tadilatına da onay çıkması halinde Türkiye’nin ilk cami-cemevi projesinde yapım çalışmalarına hemen başlayacağız.” dedi.

GÜLEN: CAMİ CEMEVİ YAN YANA YAPILSIN

Fethullah Gülen konu ile ilgili geçen haftaki sohbetinde şu öneride bulunmuştu:

“Onca köprüler kurulmuşken, bir Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne takılarak kardeşlerimizin ‘Biz yemeği boykot ediyoruz’ demeleri doğru değil. Onlar oraya gitmeli. O köprüye o adı koyan insanlar da oraya gelmeli aynı zamanda. Yok öyle, bizim ayrımız gayrımız yok” diyen Gülen, herkesin birbirinin hissiyatına saygılı olması gerektiğini, birbirini tanımayan insanların soğuk durabileceklerini, onun için de bazı ortak noktalarda bir araya gelmek lazım geldiğini; mesela bazı yerlerde cami cemevi yan yana yapılıp park ve gezme alanlarının müşterek kullanılabileceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.