Hava Durumu

Can kurtaranlar 10 kişiyi boğulmaktan kurtardı

Gemlik Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle sahillerde boğulma vakalarına karşı cankurtaran hizmeti başlattı. Hafta sonu mesaiye başlayan cankurtaranlar boğulma tehlikesi atlatan 10 vatandaşı kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2012 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2012 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Can kurtaranlar 10 kişiyi boğulmaktan kurtardı

Kumla Yunuslar mevkiinde düzenlenen törenle cankurtaranlar göreve başladı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Cankurtaran hizmeti verecek olan Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) üyeleriyle fotoğraf çektiren Altepe, en büyük sahil şeridine sahip olan Gemlik’te önemli bir hizmeti başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Gemlik’in Bursa’nın gözbebeği bir ilçesi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, belediyeciliğin sadece alt yapı ve yatırım hizmetleri olmadığını, insana ve insan hayatına verilen değerin de belediyeciliğin hizmetlerinden en önemlisi olduğunu kaydetti. Altepe, Kurşunlu-Kumsaz mevkiinde iki, Küçük Kumla sahillerinde de iki olmak üzere 4 cankurtaran botunun görev yapacağını söyledi. Gemlik Belediyesi ve MAG işbirliği çerçevesinde 22 personelin görev yapacağını kaydeden Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da yaz aylarında nüfusu 150 bine dayanan Kumla Mahallesi’nde vatandaşların can güvenliğine karşı hizmeti başlattıklarını vurguladı.
Törende MAG personeline Su Altı Federasyonu tarafından verilen sertifikaları ve kartları dağıtıldı.

Bu arada cankurtaranların ilk gün ona yakın boğulma vakasına müdahale ettikleri belirtildi. Özellikle esinti ve akıntının yoğun olduğu hafta sonunda büyük bir çaba gösteren cankurtaran ekiplerinin Kumla ve Kurşunlu bölgelerinde çok sayıda boğulma tehlikesi atlatan vatandaşı kurtardığı ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.