Hava Durumu

Can sıkıntısının bilinmeyen faydaları

Atalarımız "Sıkı can iyidir" demekte haklı olabilirler. Çoğu insan can sıkıntısının kötü olduğunu ve hiçbir faydasının bulunmadığını düşünüyor ancak Psikolog Sandi Mann, can sıkıntısının oldukça önemli bir duygu olduğunu söylüyor. Peki canımız neden sıkılır? Gelin can sıkıntısının nedenlerine faydalarına hep birlikte göz atalım.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Can sıkıntısının bilinmeyen faydaları

Neden canımız sıkılır?

Can sıkıntısı aslında sandığımızdan daha önemli bir duygu. 1960'larda ve 1970'lerde, bazı araştırmacılar sıkıntıyı tekrarlayan bir görevin yarattığı duygu olarak tanımladılar.

Can sıkıntısının aslında bir kişinin uyarılma seviyesini artırabilir, dikkati koruyabilme ve çevredeki olaylara cevap verebilme yeteneğini geliştirebilir.

Örneğin, bunu destekliyor gibi görünen bir çalışmada, ordu gönüllülerinden bir kutudan çıkan ışık yanıp sönmelerini gördüklerinde önlerindeki düğmeye basmaları istendi. Sonuç olarak yüksek uyanıklık ve uyarılma durumlarının can sıkıntısından kaynaklandığı görüldü.

Psikolog Sandi Mann'a göre, bir durum nedeniyle can sıkıntısı içinde olmamız uyarılma ve sorunu çözmemize yardımcı olmaya yarıyor.

Sıkıntı aslında size anlatmaya çalıştığı şey dünya ile etkileşime girmediğiniz, hayatınızda etkili olmadığınızın farkına varmanız.

Araştırmalar, iş yerinde toplantılara katılmak gibi "sıkıcı" olarak adlandırılan pasif etkinliklerin daha fazla yaratıcılığa yol açabileceğini söylüyor. Çünkü sıkılmak yeni ve yenilikçi bağlantılar kurmamıza izin veren hayal kurma egzersizlerinizi geliştirebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.