Hava Durumu

Çanakkale Köprüsü'ne ilk harç atıldı

Avrupa ve Asya kıtalarını 6. kez birleştirecek olan, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeline ilk harç Erdoğan ve Yıldırım'ın katıldığı törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2017 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2017 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çanakkale Köprüsü'ne ilk harç atıldı

Avrupa ve Asya kıtalarını altıncı kez birleştirecek olan Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeline ilk harç atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 18 Mart Stadyum'undan telekonferans yöntemiyle Lapseki'deki Başbakan Binali Yıldırım'ın bulunduğu tören alanına bağlandı.

2023'TE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

2023'te tamamlanarak açılması planlanan köprü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Proje kapsamında Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yanı sıra yapılacak 354 kilometrelik otoyolda 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü yapılacak.

"İNANIN ONLAR YİNE 'HAYIR' DER"

Tören öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Cumhurbaşkanı Sistemi isteyenleri mutlu edecek istemeyenlerin huzurunu kaçıracak bir müjde" olarak bahsettiği Çanakkale Köprüsü hakkında şunları söyledi:

"Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri diyor Ziya Paşa. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığında birileri ona hayır dedi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapıldığında hayır dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne hayır dediler. osmangazi Köprüsü yapıldığında hayır dediler. Şurada 3 yıl içinde 200 milyon insanın geçtiği Marmaray yapıldığında hayır dediler. Avrasya Tüneli'ne hayır dediler. Şimdi bugün 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Hayır mı, evet mi? İnanın onlar yine onlar hayır der.

"SİSTEMİ İSTEYENLERİ MUTLU EDECEK, İSTEMEYENLERİN HUZURUNU BOZACAK"

5 yıl sonra inşallah bu köprünün açılışına geliyoruz. Burada Cumhurbaşkanı Sistemi isteyenleri mutlu edecek istemeyenlerin huzurunu kaçıracak bir müjde. 102 yıl önce düşmanlarımızı derin sulara gömen Çanakkale şehri için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor bu. Bu köprü dünyanın bir numarası oluyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.