Hava Durumu

Çatılara bakanlık ayarı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yönetmelik değişikliğiyle, çatıda kullanılacak malzemelerin yörenin mimari özelliği ve iklim şartlarına uyumlu olması gerekecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2013 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çatılara bakanlık ayarı

Yönetmeliğe göre, bina çatılarında kullanılacak malzeme, yörenin mimari özelliği ve iklim şartlarına uyumlu olacak. Konut haricinde çatı araları, yangın tedbirleri alınmak şartıyla sergi, toplantı ve spor salonu, yemekhane gibi ortak alan olarak kullanılabilecek.

Çatıya ait teraslar, kattaki bağımsız bölümün son kattaki sınırlarının kapladığı alanın yüzde 25'ini aşmayacak. Çatıda birden fazla bağımsız bölüme ait teras bulunması halinde, birbirleri arasında en az 3 metre bırakılması zorunlu olacak.

TERAS ÇATILARA BAHÇE DÜZENLEMESİ

Teras çatılara, bahçe düzenlemesi yapılabilecek. Ortak alan olarak kullanılan teraslarda, tuvalet, lavabo, çay ocağı da bahçe düzenlemesi kapsamında yapılabilecek.

Rezidans, otel, apart otel gibi konaklama tesislerinin teras çatılarına, bina cephelerine 3 metreden fazla yaklaşmamak, en fazla 1 metre 50 santimetre derinliğinde olmak ve parapet kotunu aşmamak koşuluyla açık havuz yapılabilecek.

ASANSÖR ZORUNLULUĞU 5 KATTAN 4'E İNDİRİLDİ

5 katlı binalarda asansör bulunması zorunluluğu yeni yönetmelikle bunun 4 kata indirildi. 3 katlı binalara asansör boşluğu konulması şartı da getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni bina çatılarının günün ihtiyaçları dikkate alınarak yapılacağını belirterek, "Yeni çatılar daha yeşil, daha çevreci ve daha sanatsever olacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.