Hava Durumu

Çavuşoğlu: Bu sorunun tek bir çözümü var!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim'i büyükelçilik binasında ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu sorunun tek bir çözümü var; Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çekilecek. Bu olmadığı sürece sorun çözülmez." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu: Bu sorunun tek bir çözümü var!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan- Ermenistan çatışması hakkında açıklamada bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

Bugün Azerbaycan büyükelçiliğini ziyaret ettik. Türkiye ve Türk halkının desteğini vurgulamak istedik. Ceyhun kardeşimle bir kez daha görüştük. gelişmeleri beraber takip ediyoruz. Bu sabah Almanya Dışişileri Bakanı Heiko Maas ile görüştük. Son gelişmeleri, Karabağ meselesini ve Ermenistan'ın saldırganlığını ele aldık. Nasıl çözülmesi konusunda da düşüncelerimizi de paylaştık. Tek bir çözüm var Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilecek. Bu .çekilme olmadıkça bu sorun çözülmez.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve birlik konusunda BM kararları ortada. Tüm bunlara rağmen Minsk Üçlüsü eşbaşkanları ve AGİD bu sorunun çözümü konusunda hiçbir adım atmadı. Artık somut bir şekilde bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu konuya ilgi gösteren, Azerbaycanla Ermenistan'ı eşit tutmamaları gerekiyor.

Bugün haklı olarak ve doğru bir şekilde Ukrayna ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Ama söz konusu Azerbaycan olunca, toprakları işgal edilen Azerbaycanla Ermenbistan'ı eşit tutuyorlar. Bu yanlış ve haksız bir yaklaşım. Heiko Maas'a da bunu bugün söyledim. Biz Türk milleti olarak her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanında olduk. Tıpkı kardeş Azerbaycan'ın bizim yanımızda olduğu gibi. Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz. Bu sorunu çözelim ki Kafkasya'ya barış ve istikrar gelsin. Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprakları kurtulsun, azad edilsin.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Azerbaycan halkıyla birlikte olduğumuzu göstermek bakımından buradayız. Ermenilerin saldırılarında şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Her hal ve şart altında Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Ermeniler tarafından işgal edilmiş Azerbaycan toprakları uluslararası toplum önünde çözülmesi gereken bir sorundur. Herhangi bir köyüne yapılan saldırı, Türkiye'nin herhangi bir köyüne yapılmış bir saldırıdır, bunu böyle kabul ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla ciddi bir diplomasi uygulanıyor. Haklı sözden, davadan daha doğru bir şey yoktur. Ermenistan kimlerle karanlık ilişkilerde olursa olsun, Azerbaycan mutlaka kazanacaktır. Sahada da kazanan Azerbaycan, masada da haklı davasını savunup kazanacaktır.

Uluslararası platformda Azerbaycan'ı köşeye sıkıştırmaya çalışmak, uluslararası hukuku çiğnemek destektir. Her kim Ermenistan'ın sırtını sıvazlıyorsa, suçlarına da ortak oluyor demektir. Eğer bir taraf olacaklarsa, haktan, hukuktan yana olmaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.