Hava Durumu

Çavuşoğlu duyurdu: 10 bin lira destek hesaplara yattı

Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ın Kalemler bölgesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'Yangından etkilenen vatandaşlara yapacağımız 50 bin liraya kadar olan yardımların ilk başta 10 bin lirasını hesaplarına yatırdık' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2021 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2021 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu duyurdu: 10 bin lira destek hesaplara yattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Rüzgar yine bugün kuvvetli. Yangınla mücadeledeki önümüzdeki en büyük engel rüzgar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti bize güç vermiştir.

Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bakan Kurum ve Adil bey de sahada. Çeşitli kurumlardan arkadaşlarımız hasarları tespit ediyorlar. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün burada konteynır talebi vardı vatandaşlarımızın. Vatandaşlarımız arsasından, köyünden ayrılmak istemiyor. O talepleri de karşıladık. 50 bin TL'lik yardımların 10 bin TL'sini hemen hesaplarına yatırdık.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın açıklamaları ise şu şekilde:

Türkiye'nin acısı bizim acımızdır. Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına geçmiş olsun diyorum. En kısa sürede acıların sarılacağına inancım tamdır.

Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin hareket kabiliyeti, 5 binden fazla çalışan yangınların söndürülmesi için büyük bir çaba içinde olduklarını gözledim. Yangının en erken zamanda söndürüleceğine inancım tamdır. Nem oranının düşük olduğu ortamda yangının kolay kolay söndürülmesi beklenmez. En erken zamanda söndürüleceği inancımı belirtiyorum. KKTC'den bir ekibin bugün buraya geleceğini, duyarlılığımızı ifade etmek bakımından katılacağını belirtmek istedim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.