Hava Durumu

Çavuşoğlu: PKK terörü için empati bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Terörizmin farklı türlerinden en fazla acıya maruz kalan ülke olarak, geçen hafta Fransa, iki gün önce ise Viyana'da masum canları katleden barbarca terör saldırılarını kınıyoruz. Aynı zamanda, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu binlerce sivili katleden PKK terörü için de aynı empatinin gösterilmesini bekliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2020 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu: PKK terörü için empati bekliyoruz

Video konferans yöntemiyle düzenlenen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 130. Toplantısı'nda konuşan Çavuşoğlu, komite toplantısının başkanlığını yapan Yunanistan'a teşekkür ederek, depremin herkesin ne kadar kırılgan ve birbirine muhtaç olduğunu bir kez daha acı bir şekilde hatırlattığını kaydetti.

Demokrasinin temel taşlarından biri olan ifade özgürlüğüne değer verildiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Ancak, herhangi bir dinin en kutsal değerlerini karalamak ifade özgürlüğü olarak gösterilemez" dedi. Aksi yönde ısrarcı olmanın toplumlar arasındaki bölünmüşlükleri derinleştireceğine ve radikalizmi besleyeceğine işaret eden Çavuşoğlu, Fransa'da kamu binalarına Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürlerin yansıtılması ve Kuran-ı Kerim'in yakılmasına yönelik girişimleri talihsiz örnekler olarak sıraladı. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü için herkese sesini çıkarma çağrısında bulunan Çavuşoğlu, "Çifte standart olmamalı. Gürcistan ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini nasıl savunuyorsak, Azerbaycan'ın da haklarını savunmalıyız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.