Hava Durumu

Çavuşoğlu, Pompeo ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada ABD Başkan Adayı Biden'ın Türkiye'ye yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Biz böyle dayatmaları kökten reddediyoruz. Türk milletini de tanımayan cahilce yapılmış bir açıklama"" dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2020 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2020 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu, Pompeo ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Dominik Cumhuriyeti'nde ABD'li mevkidaşı Pompeo ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında açıklamada bulunan Çavuşoğlu, Pompeo ile görüşmede Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alındığını ifade etti. Çavuşoğlu, "Pompeo'yla Libya'yı değerlendirdik, uzmanlar düzeyinde ABD'yle istişarelerimizi devam ettirme kararı aldık" dedi.

JOE BİDEN TEPKİSİ

Çavuşoğlu, ABD Demokrat Başkan adayı Joe Biden'ın tepki çeken açıklamalarına yönelik, "Biz böyle dayatmaları kökten reddediyoruz. Türk milletini de tanımayan cahilce yapılmış bir açıklama. Haddini aşan cümleler kullanıyor. 20. yüzyılın anlayışının bir yansıması. Unuttukları şey dünya da Türkiye de değişti." değerlendirmesinde bulundu.

Gerçekten yani Biden'ın medyaya yansayan konuşmalarına bakılınca insan üzülüyor. Neden üzülüyor? Yani büyük bir devletin başkan adayının konuşma üslübuna bakılınca insan üzülüyor. Diplomatik tabirlere aykırı. Diğer yandan da çok ciddi hatalar var. Bilgi noksanlığı var. Yani bizim hoşumuza gitsin gitmesin o ayrı bir şey. Örneğin hükümet unsurları diye bir terminoloji kullanmış. Obama'nın yardımcısıyken bunlar hep terör unsurlarıyla teröristlerle yatıp kalktıkları için unsurları diye hitap ediyor.

Türk milletinin iradesiyle seçilmiş hükümeti, hükümet unsurları diye değerlendirilmesi gerçekten inanılacak gibi değil. Diğer taraftan Kürt kökenliler diyor. "Meclis'e girmelerini sağladık." diye haddini aşan cümleler var. Bu ülkede Kurtuluş Savaşı'nı verirken Kürt kardeşlerimizle diğer kardeşlerimizle beraber hep birlikte verdik. Kürt kardeşlerimiz kurucu Meclis'te de vardı. Sen kimsin "Kürtlerin de Meclis'e girmesini sağladık" diye. Bunların Kürt kelimesinden anladığı teröristler. Yani YPG-PKK. Kürt kardeşlerimiz devletin her kademesinde olacak. Ama bu ülkede teröristlere yer yoktur. Bu konuda da haddini aştığını görüyoruz.

Biz böyle dayatmaları kökten reddediyoruz. Türk milletini de tanımayan cahilce yapılmış bir açıklama.

Darbeyle değil muhalefete destek vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değiştirmeyi söylüyor. Bundan şunu anlıyoruz. Geçmişte darbeyle yapamadık şimdi böyle yapacağız.

Hükümetin, cumhurbaşkanının, kimin değişeceğine milletimiz karar verir. Amerika'dan bir kimse karar veremez.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Ankara'ya gelerek özür dilemişti. Şimdi anlıyoruz ki o gün timsah gözyaşları dökülmüş. Samimiyetsiz olduklarını görüyoruz.

Çavuşoğlu'nun ayrıca yemin törenine katılan diğer ülke Devlet Başkanları ve Dışişleri Bakanlarıyla ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçilmiş Cumhurbaşkanı Luis Abinader'in yemin törenine katılmak üzere geldiği Dominik Cumhuriyeti'ne gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.