Hava Durumu

CDC'den aşı kararı! Maske ve mesafe kuralı kalkıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) aldığı yeni karara göre, coronaya karşı aşılanmış kişiler, diğer aile üyeleriyle birlikte maskesiz ve mesafesiz vakit geçirebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CDC'den aşı kararı! Maske ve mesafe kuralı kalkıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), coronaya karşı aşılanan kişilerin ne tür ayrıcalıklara sahip olacaklarına dair kılavuz yayınladı.

Kılavuza göre, corona virüsü aşısı olan kişiler maskesiz olarak akşam yemeklerine katılabilecek ve dikkatli olmak şartıyla aşı olmayan kişilerle temasta bulunabilecek.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Rocholle Walensky, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada "Bugün yayınlanan tavsiyeler sadece bir ilk adım. Tamamen aşılanmış kişiler, diğer kişilerle birlikte kapalı alanda, maske takmadan veya fiziksel mesafeyi koruyarak ziyaret edebilirler" ifadesini kullandı. Walensky, aşılanmamış kişilerin dışarıda ve mekanlarda maske takmaya devam etmeleri yönünde uyarıda bulundu.

CDC'nin kararına göre, aşılanan kişiler maske ve mesafe önlemi olmaksızın kapalı ortamda bulunabilecek. Tam aşı olanlar, coronanın bulaşması için düşük risk altında olanlarla aynı mekanda bulunabilecek. Coronalı birisiyle buluşursa, tam aşı olmuş kişilere semptom göstermemesi halinde test uygulanmayacak ve karantinaya alınmayacaklar.

Moderna ve Pfizer'ın iki dozluk aşısını olan kişiler için, ikinci aşıdan sonra "tam aşı" olarak kabul edilmesi iki haftayı buluyor. Johnson & Johnson'ın yeni tek dozluk aşısı için koruma süresi de tam iki hafta olarak kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.