Hava Durumu

Ceferin: Avrupa Süper Ligi hiçbir zaman var olmadı

UEFA Başkanı, zenginlerin daha fazla para kazanmak için bir hamle yaptıklarını söyledi. Ceferin, "Hiçbir zaman Avrupa Süper Ligi diye bir organizasyon var olmadı. Bu lig; zenginlerin, geleneği ve kültürü hesaba katmayan hayalet bir lig kurma girişimiydi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2021 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2021 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ceferin: Avrupa Süper Ligi hiçbir zaman var olmadı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, ülkesi Slovenya'da özel bir röportaj vererek gündemi değerlendirdi. Ceferin, bir kez daha hedefine Avrupa Süper Ligi'ni ve özellikle Florentino Perez'i aldı.72 saatte dağılma noktasına gelen Avrupa Süper Ligi için 'hayalet' benzetmesini yapan UEFA Başkanı'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Hiçbir zaman Avrupa Süper Ligi diye bir organizasyon var olmadı. Bu lig; zenginlerin, geleneği ve kültürü hesaba katmayan hayalet bir lig kurma girişimiydi. Açıklamadan önceki gün yardımcılarım ofisime geldiler ve endişeliydiler. Onlara, 'Bana 24 saat verin, bu lig bitecek' dedim.- İngiliz kulüpler için milyarlar bulamayacağımı söyledim. Bulsam bile bu işi ortaya çıkarmak için başka bahaneleri olacaktı. Şu kadarını söyleyim, her şeye rağmen hayal kırıklığını halen hissediyorum.

- Kendime zam yaptığımı iddia ediyorlar, böyle bir şey yok. Bunu kimlerin ortaya çıkardığı belli. Para her şey değildir. UEFA'nın yozlaştığını ve her şeyin para için yapıldığını söylüyorlar. Eski başkanlar yozlaşmıştı, bu yüzden ben başkan oldum. Ben herkesle konuşuyorum.

-2 gündür telefonuma 3 bin 800 tane mesaj gelmiş, bunlara cevap veremedim. Öğrendim ki sana en yakın insanlar bile yalan söyleyebilir. Agnelli ile daha önce konuştuğumuzda, 'Süper Lig formatı saçmalık' diyordu. Sonra açıklama yapıldığında onu aradım, telefonu açmadı.

'Perez kendine kukla arıyor'

Aleksander Ceferin, Florentino Perez'in her fırsatta kendisine yönelttiği sert eleştirilere karşılık verdi. Perez'in kendisini kullanamadığını ve buna izin vermediğini kaydeden Ceferin, "Florentino Perez beni sevmez çünkü onun dediklerini yapmıyorum. Bu yüzden kendi kendine bir başkanlık çıkardı ama şimdi hiç olmuş bir ligin başkanı. Florentino Perez, benim gibi bir başkan istemiyor mu? Bu beni görevimde kalmaya daha da zorluyor, daha da hırslandırıyor. Perez, parmağında oynatabileceği bir başkan istiyor, kukla arıyor" diye konuştu.

'Bir zorunluluk'

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasının ekonomik açıdan "bir zorunluluk" olduğunu söyledi. Laporta, "Avrupa Süper Ligi bir zorunluluk ama son sözü kulübün üyeleri söyleyecek. Büyük kulüpler olarak çok fazla kaynağa katkıda bulunuyoruz ve ekonomik dağılımla ilgili bakış açımızı ortaya koyabilmeliyiz" dedi.Laporta, "Ulusal liglerin savunucusuyuz ve UEFA ile şeffaf bir diyaloğa açığız. Bir anlaşma olacağından eminim. Bunun büyük bir gösteri olması için daha fazla kaynağa ihtiyacımız var" görüşünü savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.