Hava Durumu

Çekya'da Hz. İsa'ya ait olduğuna inanılan çivi keşfedildi

Çekya'daki Milevsko manastırının gizli odasında Hz. İsa'nın çarmıha gerilirken kullanıldığı düşünülen bir çivi keşfedildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çekya'da Hz. İsa'ya ait olduğuna inanılan çivi keşfedildi

Çekya'daki Milevsko manastırında çalışan arkeologlar, mastardaki gizli bir odada önemli keşiflere imza attı. Arkeologlar, manatıra ait bir gizli odada 21 karat altın haçla süslenmiş bir kutunun içinde 15 cm uzunluğunda bir çivi keşfetti. Çivinin Hz.İsa'nın çarmıha gerilmesinde kullanıldığı düşünülüyor. Bulunan Kutunun üzerinde 'İsa kraldır' sözünün kısaltması olan IR harflerinin yer aldığı ifade edildi.

BULGULAR GELECEK YIL DOĞRULANACAK

Uzmanlar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gizli hazine odasının 15'inci yüzyılın başlarında nadir bulunan eserleri Hussite'ler tarafından yapılan baskınlardan gizlemek için kullanıldığını söylereken bulguların gelecek yıl doğrunalacağı ifade edildi. Öte yandan, keşif ekibinde yer alan Jiří Šindelář adlı arkeolog, yaptığı açıklamada "Hussite'ler arşivleri yok ettiği için, burada böyle bir şeyin bulunduğuna dair herhangi bir bilgi yoktu. Önemli bir keşif oldu" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.