Hava Durumu

Çelik kasayı delmeye çalışırken yakalandılar!

Adana'da, gece saatlerinde kepengini kırarak girdikleri kuyumcu dükkanında, içerisinde yaklaşık 18 kilo altın bulunan kasayı pürmüzle delmeye çalışan Mustafa O. (34) ile Emrullah G. (21), polis tarafından suçüstü yakalanıp, tutuklandı. İki şüphelinin daha önce de farklı illerde aynı yöntemle çok sayıda hırsızlığa karıştıkları öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2021 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2021 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çelik kasayı delmeye çalışırken yakalandılar!

Olay, 3 Ocak günü saat 04.00 sıralarında merkez Sarıçam ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Caddesi'ndeki bir kuyumcunun alarmının çaldığı ihbarı üzerine bölgeye giden polis ekipleri, iş yerinin elektronik kepenginin yarı açık olduğunu tespit etti. Önlem alan polis, şüphelilerin içeride olabileceği ihtimali üzerine takviye ekip istedi. Kısa sürede bölgeye sevk edilen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iş yerine baskın yaptı. Kuyumcuya giren polis, iki şüpheliyi saklanırken yakaladı. Hırsızlık suçundan çok sayıda kayıtları olduğu tespit edilen şüpheliler Mustafa O. (34) ile Emrullah G. (21), emniyete götürüldü.

AYNI YÖNTEMLE BİRÇOK HIRSIZLIĞA KARIŞMIŞLAR

Şüphelilerin, olay günü kepengini kırarak girdikleri kuyumcudaki içerisinde yaklaşık 18 kilo altın olan çelik kasayı, oksijen tüpüne bağladıkları pürmüzle delmeye çalıştıkları belirlendi. Şüphelilerin, kuyumcuya girdiklerinde alarmı etkisiz hale getirmeye çalıştıkları, ancak başarılı olamayınca yakayı ele verdikleri öğrenildi. Suçüstü yakalanan şüphelilerin İstanbul, Antalya, Mersin'de de aynı yöntemle çok sayıda kasayı açtıkları, yakalanıp, tutuklandıkları bildirildi. Geçen ay cezaevinden çıktıkları belirlenen şüphelilerin, ifadelerinde, "Sürekli cezaevine girip çıktığımız için işimiz yok" diyerek, kendilerini savundukları öne sürüldü.

​Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa O. ile Emrullah G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.