Hava Durumu

Çelik'ten Biden'ın açıklamalarına tepki

ABD başkan adayı Joe Biden'ın "Erdoğan'a karşı muhalifleri destekleyelim" sözleri tepki çekti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de canlı yayında yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin demokratik iradesine karşı bir saldırıdır" değerlendirmesinde bulundu. İletişim Başkanı Altun da Biden'ın ifadelerinin, Türkiye üzerinde oynanan oyunların ve müdahaleci yaklaşımların adeta bir yansıması olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2020 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2020 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çelik'ten Biden'ın açıklamalarına tepki

Amerika Birleşik Devletleri başkan adaylarından Joe Biden'in geçtiğimiz yılın Aralık ayında New York Times gazetesine verdiği röportajda kullandığı bir ifade, sosyal medyada gündem oldu. "Başkan seçilirsem Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim, muhalefete destek vereceğim" ifadelerini kullanan Biden'a, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, tepki gösterdi

NTV canlı yayınına katılan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Biden'in sözlerine değerlendirdi. Çelik "Türk siyasetini zan altında bırakan saygısız bir yaklaşım. Siyasi hayatımız dış müdahaleye kapalıdır. Türkiye'nin demokratik iradesine karşı bir saldırıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.