Hava Durumu

Cem Sulta Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı

Bursa’nın değerlerini bir bir öne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarının sonuna geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyesi’ndeki Cem Sultan Türbesi’nin tamamlanma aşamasına gelen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2015 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cem Sulta Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte Muradiye Külliyesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Muradiye’deki çalışmaların UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil alanlardaki son restorasyonlar olduğunu ifade eden Başkan Altepe, tarihi eserleri ayağa kaldırmak ve yeniden işlevlendirmek için titizlikle çalıştıklarını belirtti.

“Tarih başkenti Bursa’yı tüm külliyeleriyle beraber ayağa kaldırıyoruz” diyen Başkan Altepe, Bursa’nın en önemli semtlerinden birinde bulunan Muradiye Külliyesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarını anlattı.

Muradiye Külliyesi’nin “Bursa’nın Topkapı’sı” olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Osmanlı saray efradı burada 12 ayrı türbede yatıyor. Sultan II Murat ve Fatih’in çocuklarından torunlarına kadar tüm akrabalarının kabirleri Muradiye’de… Fatih Sultan Mehmet’in iki oğlu, II. Beyazıt’ın iki oğlu, Cem Sultan ve Şehzade Mustafa da Cem Sultan Türbesi’nde... Adına para bastırmış ve 18 günlük de iktidarı bulunan Cem Sultan, Rodos’ta vefat etmiş ancak cenazesi Bursa’ya getirilmiş” dedi.

Cem Sultan Türbesi’nin tümüyle restore edildiğini anlatan Başkan Altepe, “Cem Sultan Türbesi’nin çatısından duvarlarına, zeminine ve dış mekanlarına kadar tüm restorasyonları tamamlandı. Bu türbe, çok özellikli, kalem işleri ve tüm işlemelerle kendine has özel dizayn edilmiş olan bir türbe. Altın varaklarla işlenmiş. Orijinal işleri tamamen ortaya çıkarıldı. Tüm seramik ve çinileri orijinal olarak tek tek elden geçirildi. Cem Sultan Türbesi, ayrı bir hazine ve ayrı bir güzellik. Bu türbe de en kısa zamanda ziyarete açılmış olacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.