Hava Durumu

Cem Uzan: Yüzde 50'yi geçemiyorlar

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili konuşan Cem Uzan, "Kamuoyu araştırmalarına baktığında AK Parti ve MHP'nin ikisi yüzde 50'i geçemiyor. Onun için, erken seçime gitmezler. Çünkü gittiği zaman geri gelemeyecek. Onun için ben erken seçimi düşünmüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cem Uzan: Yüzde 50'yi geçemiyorlar

2009 yılından bu yana yurtdışında yaşayan iş adamı Cem Uzan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Uzan, Devlet Bahçeli istemediği sürede Türkiye'de olası bir erken seçimin yapılmayacağını ifade etti.

"İKİ TÜRLÜ SEÇİME GİDEBİLİYORUZ"

"Gayet basit, net bir durumu var olayın" diyen Uzan, "Bir hukuki, bir de realiteye bakalım. Hukuki olarak Türkiye'de iki türlü seçime gidebiliyoruz. Erken seçime bir Cumhurbaşkanı götürebiliyor. Ya da parlamento götürebiliyor" dedi.

"ERKEN SEÇİMİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Cumhurbaşkanı'nın erken seçime götürmesi durumunda aday olamayacağını belirten Uzan, şöyle devam etti:

"Parlamento götürürse erken seçime o zaman Cumhurbaşkanı şunu söyler: 'Ben iki defa seçildim ama ikinci dönemi daha tamamlamadım.' Onun için Meclis erken seçim kararı alırsa Erdoğan aday olabilir. O zaman, Bahçeli'nin evet ya da hayır cevabına bakıyor bu iş. Peki; sokağa, meydana çıkalım. Vatandaşın içine girelim. Kamuoyu araştırmalarına baktığında AK Parti ve MHP'nin ikisi yüzde 50'i geçemiyor. Bu net. Onun için, erken seçime gitmezler. Çünkü gittiği zaman geri gelemeyecek. Onun için ben erken seçimi düşünmüyorum"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.