Hava Durumu

Cemaat lideri Yavuz Selim'e takıldı

Üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesine Aleviler tepkili. Peki Fethullah Gülen, tartışmalar için ne dedi?

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cemaat lideri Yavuz Selim'e takıldı

Yavuz Sultan Selim tartışmasıyla ilgili Gülen, "Onca köprüler kurulmuşken, bir Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne takılarak kardeşlerimizin ‘Biz yemeği boykot ediyoruz’ demeleri doğru değil" dedi.

Aeviler rencide oldukları iddiasıyla Yavuz Sultan Selim ismin değiştirilmesini istiyor. Üçüncü köprü tartışmalarına Fethullah Gülen de katıldı. Gülen'in görüşleri Herkul.org'un resmi sosyal medya hesabı Herkul_Nagme'den "335. Nağme: Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Alevî-Sünnî Kardeşliği" başlığıyla paylaşıldı.

USULÜ DETAYA FEDA ETMEYELİM ALLAH AŞKINA

Gülen, bir köprüye Yavuz Sultan Selim adının konmasının da detay sayılabilecek bir mevzu olduğunu ifade etti. İşte o konuşmadan öne çıkan konu başlıkları:

O İŞİ YAPTIKLARINA İHTİMAL VERMEK DOĞRU DEĞİL

"O işi öyle öne süren, öyle ilan eden ve öyle kabullenenlerin o mevzuda falana filana rağmen bir mülahazaya binaen o işi yaptıklarına ihtimal vermek doğru değil, garaz olur. Hiç zannetmiyorum ben!..

KAYNAŞMAYA VESİLE OLABİLECEK BÖYLE KÖPRÜLER KURULMUŞKEN

"Bir de günümüzde kurulmaya çalışılan köprüler var: ‘Cami cemevi beraber, aynı parkta oturup kalkalım; geçmişe ait problemleri yeniden hortlatarak yeni düşmanlık sebepleri oluşturmayalım.’ (mülahazasıyla kurulmuş köprüler.) Çok iyi kaynaşmaya vesile olabilecek böyle köprüler kurulmuşken meseleyi sadece bir ada, bir unvana bağlı bir köprüyle yıkmayalım. Evet, tek bir köprüyle bir sürü köprüyü yıkmayalım. Bu açıdan da ister Muharrem ister Ramazan ayında bir araya gelerek beraber iftar etme, oruç açma; sema ile semahı bir arada beraber görme; Alevisi Sünnîsi hep beraber bir çanağa kaşık çalma ortamı oluşturulmuşken, bir köprüye, bir detaya bağlı olarak usûlü yıkmayalım.”

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NE TAKILARAK

"Onca köprüler kurulmuşken, bir Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne takılarak kardeşlerimizin ‘Biz yemeği boykot ediyoruz’ demeleri doğru değil. Onlar oraya gitmeli. O köprüye o adı koyan insanlar da oraya gelmeli aynı zamanda. Yok öyle, bizim ayrımız gayrımız yok!."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.