Hava Durumu

Cemal Enginyurt'un yeni partisi belli oldu!

İktidarı fındık fiyatları üzerinden eleştirdikten sonra MHP'den ihraç edilen bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Demokrat Parti'ye geçti.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2020 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cemal Enginyurt'un yeni partisi belli oldu!

Fındık üzerinden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti'yi eleştirdiği için disiplin kuruluna sevk edilen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP'den kesin olarak ihraç edilmişti.

Bu gelişmenin ardından bağımsız statüsüne düşen Enginyurt'un uzun bir süredir Demokrat Parti'ye geçeceği iddia ediliyordu.

Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kürsüden konuşma yaptı. Enginyurt konuşmasında kendi siyasi geçmişinden bahsederek, "1979'da 14 yaşında ülkücü hareketle tanıştım, milliyetçi oldum, 14 yıl hapse düştüm 4 yıl hapis yattım, 41 yıl ülkücü hareketi savunarak çizgimden sapma göstermedim, çakallara inadına ülkücü. Bir bozkurt olarak MHP'yi canım pahasına savundum. Seçim döneminde de Genel Başkana kendimden daha çok oy istedim, Recep Tayyip Erdoğan seçilsin ben seçilmesem de olur diyerek sahip çıktım" ifadelerini kullandı.

Enginyurt, şöyle konuştu:

"Kırgın mıyım? Değilim. Sayın Bahçeli'ye teşekkür ederim. Demokrat Parti'ye geçmeye karar verdim. Hayırlı olsun diyorum."

ENGİNYURT NE DEMİŞTİ?

Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fındık rekoltesi açıklamasına sert tepki göstermişti. Enginyurt Pakdemirli'nin rekolteyi beklenenden yüksek açıkladığını savunmuş ve AK Parti'nin MHP'yi yok saydığını dile getirmişti.

Enginyurt şu sözleri kullanmıştı:

"Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakı'ndan başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı... Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.