Hava Durumu

Cennet Bursa bunu haketmiyor

Bursa'nın Kestel ilçesinde toplu arıtım yapan tesisler bulunmasına rağmen, boyahanelerin kontrolsüz deşarjları dereleri boyuyor. Uludağ'dan gelen derelerin simsiyah akması hem ovada üretim yapan çiftçileri hem de çevrecilerin tepkisine sebep oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cennet Bursa bunu haketmiyor

Kestel'in doğu tarafındaki girişinin kenarından geçen derede her gün değişik renklerde sular akıyor. Halen şehirdeki birçok boyahanenin kontrolsüz deşarj yapması çevre konusundaki sıkınıtıların 2013 yılında da sürdüğünü gösteriyor. Bölgede kontrolsüz deşarj ve kirlilik yapan mekanlar bilinmesine rağmen hiçbir çözüm üretilememesi vatandaşları üzüyor. Çevre maliyetleri ortak çözüm yolları ile asgariye seviyeye indirilmesine rağmen, ısrarla bazı tesislerin boyalı deşarjlarını sürdürmesi, bölgede yapılan yatırımların da anlamsız kalmasına yol açıyor. Ayrıca arıtmasız deşarj yapanlar, haksız rekabet ettikleri için resmi prosedürü tamamlayanları mağdur ediyor. Kestel ve Gursu ilçelerinde halen kirlilik unsurlarının kontrol altına alınamaması vatandaşlarında tepkisine sebep oluyor.
Bursalı çevreciler ise derelerin simsiyah akmasına tepki gösterirken, Bursa Valisi'nin duruma el atmasını Şehircilik ve Çevre Müdürlüğü'nü göreve davet ettiklerini ifade ettiler.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.