Hava Durumu

Cepte yüksek fatura sürprizine son

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek için getirilen fatura üst sınırı uygulamasına yarından itibaren başlanacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2013 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2013 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cepte yüksek fatura sürprizine son

Uygulama kapsamında faturalara, tüketicinin tercihi doğrultusunda aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini belirten Yıldırım, "Fatura 100 lira olunca aboneye ücretsiz uyarı mesajı gönderilecek" dedi.

Bakan Yıldırım  yaptığı açıklamada, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV abonelerinin zaman zaman beklemedikleri yüksek faturalarla karşılaşabildiğini hatırlattı. Bu durumun abonelerin çeşitli sorunlar yaşamasına neden olduğunu ifade eden Yıldırım, vatandaşların karşılaştıkları yüksek fatura sürprizini engellemek amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "Fatura Üst Sınırı Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar"ın hazırlandığını belirtti.

Fatura Üst Sınırı Uygulaması hakkında bilgi veren Yıldırım, tüketicinin tercihi doğrultusunda faturalara, aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini söyledi. İşletmeci ile abone arasındaki sözleşme çerçevesinde, aylık üst sınırı daha düşük ya da daha yüksek miktarda belirleme imkanının da bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti. "Telefon, internet veya TV abonelik hizmetlerinin kullanımına bağlı olarak fatura miktarı aylık olarak belirlenmiş olan üst sınıra ulaştığında aboneler ücretsiz kısa mesajla uyarılacak. Ayrıca fatura üst sınır tercihinde bulunan tüm aboneler fatura tutarlarını ücretsiz olarak sorgulayabilecekler. Fatura üst sınırı uygulaması tüketicinin korunması açısından büyük önem taşıyor. Bu uygulamayla vatandaşların elektronik haberleşme hizmetlerini kullanırken karşılaşabilecekleri fatura şokları önlenecek ve aylık fatura tutarlarının aboneler tarafından kontrol edilmesine imkan sağlanacak. "

Bakan Yıldırım, faturalara üst sınır getirilmesi ve bu konuda abonelerin bilgilendirilmesi yükümlülüğünün, abone sayısı 200 binin üzerinde olan cep telefonu, sabit telefon, uydu-kablo TV işletmecileri ile internet servis sağlayıcılarını kapsayacağını belirterek, "Abone sayıları 200 binin altında olan küçük işletmeciler ise ağır mali ve idari yük altında kalmamaları için kapsam dışında bırakıldı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.