Hava Durumu

Ceren Damar davasında 'Nazım Hikmet' kavgası

Akademisyen Ceren Damar cinayeti davasında sanık avukatı Prof. Dr. Vahit Bıçak, "Sanık Nâzım Hikmet ile aynı soyadı taşıyor" demişti. Bu sözler üzerine sosyal medyadan "Salak, bir de prof. olacak. Nâzım Hikmet'in soyadı 'Ran'dır" yazan İsmail Çolak'a 7 bin TL para cezası verildi. Cezayı az bulan Bıçak, istinafa başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2021 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ceren Damar davasında 'Nazım  Hikmet' kavgası

Akademisyen Ceren Damar cinayetine ilişkin davada sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatlığını yapan ve savunmalarında tartışmalı ifadeler kullanan Prof. Dr. Vahit Bıçak, duruşmada, "Sanık ülkemizin kıymetli değerlerinden Nâzım Hikmet ile aynı soyadı taşıyor" ifadesini kullandı.

Vatandaş İsmail Çolak da, sosyal medya hesabı üzerinden Bıçak'ın açıklamasına ilişkin olarak "salak @vahitbıçak, bir de Prof. olacak Nâzım Hikmet'in soyadı Hikmet değil, Ran'dır" mesajını paylaştı. Bıçak'ın şikâyeti üzerine Çolak hakkında 'hakaret' suçundan Gölbaşı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Prof. Dr. Vahit Bıçak

7 BİN TL PARA CEZASI

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre mahkeme "Sözkonusu mesaj içeriğindeki 'salak' ifadesinin sövmek suretiyle onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu" gerekçesiyle Çolak'a 7 bin 80 TL para cezası verdi. Bıçak kararı yeteriz bularak, istinafa başvurdu. Üst sınırdan ceza verilmesi talebinde bulunan Bıçak, "Hakkımda yürütülen sosyal medya linç kampanyası gerekçe gösterilerek 30 yıldır kadrolu öğretim üyesi statüsünde kamu görevlisi olarak görev yaptığım Polis Akademisi'nden ilişiğim haksız yere kesilmiştir. Aylık maaşım olan 13 bin TL'yi 28 Şubat 2020 tarihinden beri alamıyorum. Maddi zararım 150 bin TL" dedi.

"HAKARET DEĞİL ELEŞTİRİ"

Çolak'ın avukatları Cenk Yiğiter ve Senem Doğanoğlu da cevap dilekçesinde, "Müvekkilimizin kullandığı 'salak' ifadesi bir eleştiridir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.