Hava Durumu

Çevre dostu işyerlerine belge

Yıldırım Belediyesi, atık yağlarını kanalizasyona dökmek yerine biriktirip geri dönüşüme gönderen çevre dostu lokantaları ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2012 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2012 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çevre dostu işyerlerine belge

Yıldırım’da bulunan iş yerlerinde zaman zaman denetimler yapan Belediye İş Yeri Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan çevre dostu iş yerlerine 5 Haziran “Dünya Çevre Günü”nde belge verdi.

Çevre dostu iş yerlerine belgelerini dağıtan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, atık yağlarını kanalizasyon veya lavaboya dökmeyip, “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak geri dönüşüm tesislerine biodizele dönüştürülmesi amacıyla veren Turkuaz Lokantası’na belgesini teslim etti.

Ünal’a belgesini veren Başkan Keskin, “ Atık yağlarını dökmeyerek biriktiren ve Albiyobir firması aracılığı ile geri dönüşüm tesislerine gönderen Turkuaz Lokantası’na çok teşekkür ediyoruz. Bu bir sosyal sorumluluk şuurudur. Atık yağların lavabo, kanalizasyon gibi yerlere dökülmesi yer altı suları için çok büyük tehlikedir. 1 litre atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletmektedir. Ayrıca ilçemiz sınırlarındaki Tokoğlu Lokantası, Eray Yemek Sanayi, Lokanta 81 ve Olgun Yemek Sanayii'nin sahipleri ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Bu hassasiyeti diğer esnaflarımızın da göstermelerini temenni ediyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.