Hava Durumu

'Cezaevinde beni 'tecavüzcü' diye dövdüler'

Antalya'da geçen ağustosta ormanlık alanda 22 yaşındaki Gülizar Turan'a tecavüz ettikten sonra başını taşla ezip, boğazını keserek öldürmekten yargılanan 44 yaşındaki Cengiz D. cezaevinde diğer mahkumlardan şiddet gördüğünü ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Cezaevinde beni 'tecavüzcü' diye dövdüler'

Antalya'da geçen 14 Ağustos'ta Kepez İlçesi Varsak mevkiindeki ormanlık alanda başı taşla ezilip, boğazı kesilerek öldürülen yarı çıplak bir kadına ait ceset bulundu. Cesedin, kayıp başvurusu yapılan Gülizar Turan'a ait olduğu tespit edildi. Görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen ekipler, Antalya Toptancı Hali'nde hamallık yapan Cengiz D.'yi gözaltına aldı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Cengiz D. Turan'ı küfür ettiği için bıçakladığını ve pişman olduğunu söyledi.

'CEZAEVİNDE DÖVÜLDÜM'

Tutuklanan Cengiz D. hakkında Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanık ile öldürülen Gülizar Turan'ın annesi Menekşe Kocabaş ile yakınları hazır bulundu.

Aile Bakanlığı'nın da müdahil olarak katıldığı davada sanık Cengiz D. Antalya Toptancı Sebze ve Meyve Hali'nden Zeytinköy'e kadar olan güzergahta yol boyunca madde bağımlısı kadınların uyuşturucu parası için kendini pazarladığını iddia etti. Gülizar Turan'ın da bunlardan biri olduğunu ileri süren Cengiz D. Turan'ın polis kayıtlarının araştırılmasını istedi.

'TECAVÜZ İDDİASI DOĞRU DEĞİL'

Olay günü Gülizar Turan ile para karşılığı ilişkiye girdiklerini iddia eden Cengiz D. tecavüz iddiasının doğru olmadığını savundu. Gülizar Turan kolunu ısırdığı için can havliyle bıçakladığını savunan Cengiz D. cezaevindeki koğuşunda dövüldüğünü öne sürdü. D. "Cezaevinde beni koğuşta 'tecavüzcü' diye dövdüler. Ben tecavüz etmedim, tecavüzcü değilim. Bu konuyla ilgili mahkemeye dilekçe de gönderdim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Maktulün yakınları ise sanığın kurgu yaptığını belirterek, alacağı cezayı hafifletebilmek için yalan söylediğini kaydetti. Daha önce de bir başka kadına benzer şekilde cinsel saldırı suçundan yargılanıp beraat ettiği anlaşılan sanıkla ilgili eksikliklerin giderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Gülizar Turan'ın annesi Menekşe Kocabaş, kızının sanığın iddia ettiği gibi para karşılığı ilişkiye giren biri değil, madde bağımlısı olduğunu söyledi. Antalya Hal yolunda gördüğü her kadını ve kızı hayat kadını gibi gören Cengiz D.'nin cezaevinde dövüldüğünü söyleyerek kendisini mağdur gibi göstermeye çalıştığını belirten Menekşe Kocabaş, sanığın en ağır cezaya mahkum edilmesini istediklerini söyledi. Menekşe Kocabaş, "Benim kızım velev ki hal yoluna çıkmış olsun. Hal yoluna çıktı diye benim öldürmesi mi gerekiyor. Ben çocuğuma bir tokat vurmazken gelip de çocuğumun boğazını kesmesinin hiçbir mazereti olamaz. Bir de tahliyesini talep ediyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.