Hava Durumu

Cezaevinde salgın paniği

Zonguldak’ta bulunan Beycuma Kapalı Cezaevi’nde henüz sebebi belirlenemeyen salgın hastalık sebebiyle 9 erkek mahkum hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2012 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2012 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cezaevinde salgın paniği

Zonguldak’ta bulunan Beycuma Kapalı Cezaevi’nde henüz sebebi belirlenemeyen salgın hastalık sebebiyle 9 erkek mahkum hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Beycuma Cezaevi’nde bulunan 2 ayrı koğuştan, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi şikayetlerden 9 mahkum Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servsi’ne getirildi.Elleri kelepçeli olan mahkumlar, getirildikleri cezaevinden sırayla indirilirken, hastane önünde ise polis ve askerler yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servis doktorlarından Yekta Gören, gün boyu cezaevinden hastaneye getirilen toplam 9 mahkumun tedavi altına alındığını ifade etti. Hastalığın viral bir enfeksiyon olabileceğini belirten Dr. Gören, ellerini yıkamayan bir mahkumun da bu salgını başlatmış olabileceğini belirtti. İlk önce gıda zehirlenmesi olarak düşünülen hastalığın besin zehirlenmesi ile ilgili bulgulara rastlanılmadığını anlatan Gören, “Besin zehirlenmesini gösterecek bulgular yok. Daha ziyade viral bir enfeksiyona, bir salgına bağlı bulgular görülüyor. Tetkiklerini bekleyeceğiz. Gerekli tedavilerine başlanıldı. Muhtemelen bulaşıcı bir enfeksiyon söz konusu. Genel durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Muhtemelen el kaynaklı bir bulaşıcı söz konusu. Herhangi bir yerden bir kişiye bulaşmıştır. Bu içeriden kendilerinden biri de olabilir. Dışarıdan gelen biri de taşımış olabilir. Tuvalete çıktıktan sonra el hijyenine özen göstermeyen biri tarafından el yoluyla bulaşmış olabilir. Onlar da kapalı alanda yaşadıkları için birbirine bulaştırmaları söz konusu olabilir. Aynı koğuştan olanlar da var. Toplamda 2 ayrı koğuştan geldiler” dedi.

Bu hastalığın belirtilerini yaşayan tüm mahkumların hastaneye getirildiğini belirten Gören, önümüzdeki günlerde ise hastalanan mahkum sayısının artabileceğini de kaydetti.

Gören, şöyle devam etti;
“Bugün bu bulgulara rastlanılanlar, hastaneye getirilmiş.Bugün için böyle bir şikayetten 9 kişi haricinde başvurusu olan yokmuş. Akşam veya daha sonra başvuruda bulunan olursa, onu bilemem. Salgın hastalık olduğu için yarın ve öbür gün de teker teker, başvuran olabilir. Salgının bulaşma söz konusu olduğu için yarın veya öbür günde benzer vakalar olabilir.”
Öte yandan aynı cezaevinden de ismi açıklanmayan bir mahkumun da ranzadan düşmesi sonucu yaralandığı ve hastaneye getirildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.