Hava Durumu

Chedjou: Tecrübe katıyorum

Bursaspor'un başarılı stoperi Aurelien Chedjou Bursa Hakimiyet'e açıklamalarda bulundu. Transfer sürecinden, takımın durumuna, genç oyunculardan VAR kararına kadar konuşan deneyimli krampon Bursa'da çok mutlu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 08:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 08:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Chedjou: Tecrübe katıyorum

ZAMANA İHTİYAÇLARI VAR

Sezon başında Başakşehir'den kiralık olarak Bursaspor'a gelen Aurelien Chedjou Bursa Hakimiyet'e birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Kamerunlu futbolcu ilk olarak takımın durumu ve genç oyunculara değindi. Deneyimli krampon, "Çok kaliteli ve genç bir kadro ile oynuyoruz. Genç oyuncularımız gerçekten çok kaliteli ancak daha iyi olmaları için zamana ihtiyaçları var. Hocamız Samet Aybaba da bu zamanı ve onların gelişimini çok iyi yönetiyor. Ben de onlara tavsiyeler vermek ve tecrübelerimi aktarmaktan dolayı çok mutluyum. Performansımıza bakarsak da ilk haftalar hep beraberliklerle geçti ancak artık kazanmaya başladık ve daha iyiyiz." diye konuştu.

İKİNCİ YARI FARKLI OLACAK

Ligin kendileri açısından iyi başlamadığına dikkat çeken Aurelien Chedjou bu durumun değiştiğine vurgu yaptı. Chedjou, "Lig bizim açımızdan iyi başlamadı. Şimdi kazanmaya başladık ve son iki maçımızdan üç puanla ayrıldık. Antalyaspor maçının zor olacağını biliyoruz ama kazanarak galibiyet serisini 3'e çıkarmak istiyoruz. Lige baktığımızda üst taraflarda bulunmaya alışkın olmayan takımlar var. Ancak 2. yarıda Avrupa maçlarının da olmamasıyla farklı bir lig olacaktır. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor da yarışın içine girecek. Çok değişik bir sezon bizi bekliyor. Biz kalitemizin farkına vararak daha çok maç kazanmalıyız. Alacağımız galibiyetlerle de üst tarafları zorlayacağız." dedi.

Ṫimsah'in deneyimli ismi Chedjou, Sönmez Medya'dan Süha Gürsoy, Tolga Öztaş ve Murat Büyük ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

Şoke olmuştum

"Bursaspor'da çok önemli 3 kaleci var. Gerçekten ilk geldiğim zaman beni pozitif olarak şoke eden şeylerden birisiydi. Hatta 1. kalecimiz de Fenerbahçe'ye transfer oldu ki Harun da çok önemli bir isimdi. Ancak şimdi Okan kalemizi koruyor ve bize gerçekten birkaç puanı kazandırdığını söyleyebilirim. Kaleye kim geçerse geçsin sorun yok. Muhammed de Ataberk de çok iyiler. Bence kaleci olarak bu sezon hiç sorun yaşamayız."

Ertuğrul işini iyi yapıyor

"Ertuğrul Ersoy çok fazla tecrübe gerektiren bir yerde henüz çok genç olmasına rağmen iyi işler yapıyor. Milli takımda biraz geri kalmış gibi duruyor ama orada daha tecrübeli isimler var. Ancak Ertuğrul'un da eksikleri var. Mesela enerjisini tam olarak kullanamıyor. O güçlü olan yönünü geliştirdiğinde Milli takımın da değişilmezlerinden olacak."

Taraftarımız tam bir çılgın

Taraftarlarımızdan çok memnunum. Gerçekten tam bir çılgınlar. Bunu tabii parantez içinde söylüyorum. Pozitif anlamda çılgınlar. Mesela sadece büyük maçlara gelmiyorlar. Son oynadığımız maçta tribünlerin yüzde 80'i doluydu. Onların bizim arkamızda olması bizi çok daha fazla motive ediyor. Bizi oyuna bağlıyorlar ve performansımız artıyor. Tabii son 2 sezon kulüp için iyi geçmedi. Ama artık onlar da oynanan oyundaki farkı biliyorlar ve o yüzden daha çok destek veriyorlar."

Gençler bizi dinliyor

"Genç oyuncular ile oynamak duruma göre değişiyor. Mesela bir genç henüz hiç pişmeden kendisine oldu gözüyle bakarsa ve sizi dinlemiyorsa zor. Mesela ne zaman yemek yemeyi kesmeleri, video oyunlarını daha aza indirmelerini söylediğimizde kendi iyilikleri için olduğunu anlayıp bizi dinlemeliler. Çünkü gençken 'Benim başıma gelmez, bana bir şey olmaz' diye düşünülüyor ama öyle değil. Şu an Bursaspor'da böyle bir genç yok. Hepsi kendisini geliştirmek istiyor ve çok profesyoneller."

Proje takımlarını seviyorum

"Forma giydiğim takımlarda uzun süre kalmayı seviyorum. Proje takımlarında yer almak çok hoşuma gidiyor. Bir kulübün mükemmelleşmesinde yardımcı olmak ve bunun bir parçası olmak güzel oluyor. Ayrıca kaldığım takımlarda hoca değişikliği olsa da yeni antrenörler de benle çalışmak istedi. Bu yüzden de genelde yer aldığım takımlarda uzun süre forma giydim."

Golde top çok hızlı geldi

"Erzurumspor maçında kendi kaleme attığım golün üzerinde durmak yerine sonuca odaklanmak istiyorum. Maçı kazandığımız için çok etkiledi ama tabii ki üzdü. Sonuçta hiçbir savunmacı kendi kalesine gol atmak istemez. O an için belki top çok hızlı geldi kafamı çeviremedim diyebilirim. Çok kaliteli 3 stopere sahibiz. Tercih her zaman hocamızın. Ben her zaman oynayan ikiliden birisi olmaya çalışıyorum."

İyi ki kariyerimi sonlandırıyorum

"VAR ile ilgili dürüst olmam gerekirse kariyerimin sonunda olduğum için çok mutluyum. Çünkü bu şeyle uzun süre uğraşmayacağım. Bence VAR çok sağlıklı kullanılmıyor. Mesela hakemler inceliyor ofsayt diyor, aynı pozisyonu kulübe izliyor yok diyor. Elle oynanan pozisyonlar oluyor uyarı geliyor hakem el yok diyor. Hatta en sıkıntısı bir pozisyon olunca oyun 2 dakika devam ediyor. Ardından geri o pozisyona nasıl dönülecek. Ben gerçekten VAR sebebiyle futbol kariyerimin sonunda olduğum için çok mutluyum."

Türkiye'de kaliteli antrenörler var

"Avrupa'da Türkiye'de kaliteli teknik direktörlerin olmadığı şeklinde yorumlar yapılıyor. Bence durum kesinlikle böyle değil. Mesela benim çalıştığım Samet Aybaba, Abdullah Avcı ve Fatih Terim çok önemli antrenörler. Bu sezon Samet Aybaba'nın yaptığı işler gerçekten çok önemli. Bu kadar genç ve sıfırdan takım kurmak onun kalitesini ortaya koyuyor. Bu 3 isme ayrıca geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde inanılmaz işler yapan Şenol Güneş'i de ekleyebiliriz. Bu saydığım isimlerin hepsi bence çok fantastik hocalar."

Zorlayan forvetler çok fazla

"Süper Lig'de bana ters gelen oyuncular tabii ki var. Ancak tek bir isim söylemek haksızlık olur. Mesela son maçta Manu çok zorladı. Burak Yılmaz zorlayan bir santrfor. Her gittiği yerde çok gol atarak kendisini ispatlamış birisi. Formda olan bir Jeremain Lens'i durdurmak her zaman zordur. Bu hafta oynayacağımız takımda Mevlüt Erdinç çok kaliteli bir isim. Umut Bulut ve Vagner Love da ligin önemli forvetleri. Ama biz zaten bu çeşit forvetler ile savaşmak için buradayız. Onları durdurmak için her gün çalışıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.