Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu, çocuk ve kadınlar için yürüdü

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, çocuk ve kadınlara istismar ve şiddete dikkat çekmek için Çanakkale'den yola çıkan üç kadınla beraber yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu, çocuk ve kadınlar için yürüdü

Çocuk ve kadınlara istismar ile şiddet ve hayvan tecavüzlerine dikkat çekmek için 3 Mart'ta Çanakkale'den Ankara'ya yürüyüşe geçen Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz'e CHP Bursa Milletvekili, TBMM Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bandırma yakınlarında karşılayarak destek verdi. Üç kadın aktiviste eşlik eden Altaca Kayışoğlu, yaptığı açıklamada "Sadece acı olaylar yaşandığında değil, yaşanmadan da kamuoyunda duyarlılık yaratmak için Çanakkale'den Ankara'ya yürüyen üç kadın arkadaşımıza bu çabaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bugün yanlarında olmak istedim. Bu nedenle Bursa'ya yaklaşırken onları karşılayarak onlarla olduğumuzu iletmeyi arzu ettim" dedi.

SÖZLERİMİZ HEP KARŞILIKSIZ KALDI

TBMM'de çocuk istismarının önlenmesi için kurulan komisyonunun da üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Son yaşanan olaylardan sonra iktidarın harekete geçmesi önemlidir ancak bu komisyon aşamasında defalarca dile getirdiğimiz halde sözlerimiz hep karşılıksız kaldı. Bizler, defalarca söyledik, Meclis'te çocuk ve kadına dönük istismar konusunda sürekli bir komisyon kurulmalı ve bu komisyon sürekli olarak çalışmalı. Ancak, dinletemedik. Daha fazla geç kalınmaması için sadece cezai yaptırımlar değil, eğitim konusunda da önemli adımlar atılmalı. İktidarın oluşturduğu komisyonun çalışmalarına dönük duyumlarda rehber öğretmen sayısının artırılacağı söyleniyor, bu önemli bir gelişme ama 10 Kasım 2017'de rehber öğretmenlere dönük yayınlanan yönetmeliği de ortadan kaldırmalılar, Yoksa rehber öğretmen sayısının artmasının bir önemi olmayacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.