Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan Nilüfer Çayı tepkisi!

CHP Bursa Milletvekili, PM Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 55 köyü etkileyen 103 kilometre uzunluğundaki Nilüfer Çayı'nın kirliliğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2020 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2020 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan Nilüfer Çayı tepkisi!

Karacabey'in Nilüfer Çayı kıyısında kalan eski köyü İnkaya'yı CHP İlçe Başkanı Gönül Avil'le birlikte ziyaret eden Altaca Kayışoğlu, yaz aylarında kokudan evlerinde oturamayan İnkayalıları dinledi.

İnkaya Köyü Muhtarı Osman Turhan ve Dernek Başkanı İdris Yıldız ile birlikte Nilüfer Çayı'nda incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "İnkayalılar dertli. Muhtar Osman Turhan, 'Hiç akmasın bizim için daha iyi. Hiç olmazsa kokusu olmaz' diyor. İnkaya Köyü Dernek Başkanı İdris Yıldız, 'Canlı yaşamıyor. Çok kirli. Bursalılar yediklerine içtiklerine dikkat etsinler' uyarısında buluyor. İnkaya ve çevresini iyi bilen Karacabey İlçe Başkanımız Gönül Avil, kirliliğin eriştiği boyuttan rahatsız. Denetimsizliğin bu sonucu doğurduğunu söylüyor. Hep birlikte bugün Nilüfer Çayı'nın kıyısındayız ve kokudan nefes almakta zorluk çekiyoruz" diye konuştu.



Nilüfer Çayı'nın geçtiği her yerde yaşam kaynağı olacağına etrafına yaydığı koku nedeniyle kâbusa dönüştüğü belirten Altaca Kayışoğlu, "Bu konularda elimizden gelen bütün uyarıları yapıyoruz. Bursa'nın 55 köyünden geçen Nilüfer'in bu kadar kirli akmasının en önemli nedeni sanayi atıkları ile şehrin kirliliğini taşıyan kanalizasyon hatlarının yükünü denetimsizlik nedeniyle yükleniyor olmasıdır.

Nilüfer geçtiği yerlere hayat verecekken kâbus gibi çöker olmuş. Su kaynaklarının hızla tükendiği günümüzde böyle büyük bir zenginliğin maliyetten kaçmak isteyen fırsatçı sanayicilere kurban edilmesi üzücü olmaktan çok endişe vericidir. Bursa'nın geleceğini planlayanlara önerimiz, rant bölgelerine yönelmeyin sadece. Bu kentin güzelliklerinin yok edilmemesi için de bir şeyler yapın. Rant merkezi haline gelen Balat'ın içinde kalan cezaevini daha fazla rant için Kestel'in Soğuksu köyüne hem de merasına taşımak isteyenler, paranın peşinden bu kadar koşacaklarına bulundukları şehre ayrıcalık katacak Nilüfer Çayı gibi doğal güzellikleri korumak için de aynı duyarlılığı bir zahmet göstersinler artık" diye tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.