Hava Durumu

CHP'de olağanüstü kongreler dönemi

CHP, pandemi nedeniyle ertelediği olağanüstü kongreleri yapma kararı aldı. CHP'de Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Ağrı'da olağanüstü kongre yapılması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu'da örgüt yenilenmesine gidilecek...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'de olağanüstü kongreler dönemi

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 21 Aralık 2020 tarihli toplantısında salgın nedeniyle olağanüstü kongrelerin ertelenmesine karar verilmişti. Hafta başında yapılan MYK toplantısında, olağanüstü kongreler hakkında alınan karar il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi. Yazıda, normalleşme sürecinin başlamış olması sonrası, kongrelerin yapılması imkanı doğduğu belirtildi. Yazıda, olağanüstü kongre yapacak örgüt biriminin, kongre tarihi konusunda, örgüt ve örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığından onay alması istendi.

CHP'de Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Ağrı'da olağanüstü kongre yapılması bekleniyor. Böylece Doğu ve Güneydoğu'da örgüt yenilenmesine gidilecek.

CHP tüzüğüne göre, il başkanı ve il yönetim kurulu birlikte ya da yalnız il yönetim kurulu görevden alınmışsa MYK, başkan dahil yedi kişilik bir il geçici kurulu atıyor ve kurul görevden alma kararının bildirilmesinden itibaren (45) gün içinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü il kongresini topluyor. CHP Kongreler Yönetmeliği'ne göre de; üst örgüt yönetim kurulu kararıyla ya da kongre üyelerinin beşte birinin, 15 günlük süre içinde noterden onaylı imzalarıyla yaptıkları başvurular üzerine yönetim kurulunun çağrısıyla en geç (45) gün içerisinde olağanüstü kongre yapılıyor.

'Yarın seçim olacakmış gibi çalışın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla video konferans toplantısında bir araya geldi. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun, 'ittifak partileriyle ilişkilerin iyi yürütülmesi gerektiğinin' altını çizerek, il başkanlarına şu tavsiyelerde bulunduea öğrenildi: "Sivil toplum örgütleri, muhtarlar, kanaat önderleriyle sık sık yan yana gelin. İlinizdeki kamu yatırımlarını takip edin. Sahada olun. Tek bir hedefe kitlenin. Yarın seçim olacakmış gibi bütün çalışmalarınızı yapın. Millet İttifakıyla birlikte bu süreci başarıya götüreceğiz."

'Burada siyaset yapmak zor'

CHP'nin Diyarbakır'daki ilk kadın İl Başkanı Gönül Özel, yaptığı açıklamada, "Delegeler olağanüstü kongreye gitmek, benim değişmem için imza topladılar. Mevcut delegeleri ben yazmadım, benden öncekiler yazmıştı. Ben onlara, 'çalışın' dedim. İşimin başındayım. Ben burada partinin oylarını yükselttim. Olmayan ilçe başkanlıklarını açtım. Diyarbakır'da oylarımız 1,5'dan 7,8'e çıktı. CHP'nin Diyarbakır'da ilk kadın il başkanıyım. Zor bir bölge, burada siyaset yapmak zor, kadın olmak zor ve ben hem siyasetçi hem kadın olarak sahadayım. CHP'nin savaşçısıyım burada" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.