Hava Durumu

CHP'de toplu istifa şoku

CHP Parti Meclisi'nin (PM), dün İzmir'in Bergama İlçesi'nde mevcut belediye başkanı Mehmet Gönenç'i tekrar aday olarak belirlemesi deprem etkisi oluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2014 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2014 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'de toplu istifa şoku

Parti meclisinin bu kararına tepki gösteren CHP Bergama İlçe Teşkilatı Başkanı Özkan Türkdoğan, yönetim kuruluyla birlikte istifa kararı aldıklarını açıkladı.

CHP Bergama İlçe Teşkilatı Başkanı Özkan Türkdoğan, konuyla ilgili parti binasında yaptığı açıklamada, 7 Nisan 2012 tarihindeki olağan kongrede seçilerek geldikleri görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirdiklerini söyledi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HAVADA KALDI

Mart ayında yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adayları belirlenirken ön seçim yapılması temennilerini gerek partilerinin genel merkezi gerekse de il başkanlığına bildirdiklerine dikkati çeken Türkdoğan, "Tabanın bu istek ve düşüncesini her türlü ortamda ayrıca sözlü olarak dile getirdik. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 34'ncü kurultayda, seçilirken vaat ettiği ön seçim söylemi ve bu süreç içinde bazı yerlerde temayül yoklamasının yapılmış olması bizlere ve parti tabanımıza umut ve ilham vermiştir. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, aday belirleme sürecinde defalarca 'Bir oy fazla kiminle alacaksak adayımız, o olacaktır' ve 'Mutlaka örgütün ve seçmen kitlesinin görüşü alınacaktır' ifadelerini kullanmıştır. Bizlerde en yüksek oyla Bergama Belediyesi Başkanlığı'nı yeniden partimize kazandırmayı hedefleyerek çalışmalarımızı yürüttük. Ancak gelinen noktada, ön seçim veya eğilim yoklaması yapılmamıştır, ilçe yönetim kurulumuzun görüşü alınmamıştır, il başkanlığı dar bir ekip anlayışı ile yanlı hareket etmiş, genel merkezi de yanıltmıştır. Komisyonda görevli Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Günaydın il başkanı ile birlikte Zeytindağ Beldesi'ne gelerek ve yalnızca Bergama Belediye Başkanını çağırarak bir görüşme yapmıştır. Bu görüşmede ilçe yönetimine ve ilçe başkanına bilgi verme ihtiyacı dahi duyulmamıştır. Görüşmenin içeriği bilinmemektedir. Partimizin genlerinde mevcut olan tabanın iradesinin alınması yönünde hiçbir mekanizma işletilmemiştir. Parti içi demokrasi havada kalmıştır. Parti üyelerimizin ve seçmenimizin özgür irade ve talepleri dikkate alınmamıştır" dedi.

ÖRGÜTÜMÜZ KAPIKULU DEĞİLDİR

"Sosyal demokrat bir partide ve ideolojide aslolan kararların aşağıdan yukarı doğru verilmesidir" diyen Türkdoğan, şunları söyledi:

"Yani tabanın sesine kulak verilmesidir. Ama tam tersi bir süreç yaşanmıştır. İlçe yönetimimiz ve örgütümüz bir kapıkulu ve konu mankeni değildir. İlçe yönetimi tabanın kendine verdiği görevi yapabilmek için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Bu koşullar altında gelinen noktada parti tabanına duyduğumuz sorumluluk ve demokrasi anlayışımız çerçevesinde ilçe yönetim kurulu görevimizden istifa ediyoruz. Amacımız tartışma ve kavga çıkarmak, süreci zorlaştırmak değildir. İlkelerimizle geldik, dik durduk ve onurumuzla gidiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.