Hava Durumu

CHP'den 2 isim daha istifa etti!

Memleket Hareketi'nin kurucusu Muharrem İnce'nin CHP'den istifa etmesinin ardından geçen hafta eski genel başkanlarla görüşen eski milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın da partiden istifa etti. İki isim, İnce'nin Memleket Hareketi'ne katıldı. Eski genel başkanlarla görüşen üçüncü isim Metin Lütfi Baydar'ın ise istifa etmediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den 2 isim daha istifa etti!

Eski CHP milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın geçen hafta aynı gün içinde eski genel başkanlar Murat Karayalçın, Hikmet Çetin ve Deniz Baykal ile görüşmüştü. 'Parti içi demokrasi' vurgusu yapılan görüşmelerin ardından Karayalçın'ın eski milletvekillerinin taleplerini genel başkan Kılıçdaroğlu'na ilettiği ve Kılıçdaroğlu'nun söz konusu üç isimle görüşeceği bilgisi kulislere yansımıştı.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre Dudu, Baydar ve Akalın'ın eski genel başkanlarla görüşmelerinde dile getirdikleri 3 önerisinden yalnızca 'Cumhurbaşkanı adayının parti üyelerinin oylarıyla belirlenmesine' ilişkin görüşün 'ittifak olmazsa' denilerek 'şartlı müzakere' edilebileceği kaydedildi.

'Genel başkanın üyelerin oylarıyla seçimi' ile '2 seçim başarısız olan genel başkanın koltuğu bırakması' yönündeki tüzük değişikliği önerilerinin ise kabul görmediği belirtildi. Eski genel başkanlarla yapılan toplantıların ardından geçen süre zarfında genel başkan Kılıçdaroğlu'ndan üç isme görüşme yönünde bir davet gelmedi.

Edinilen bilgiye göre Dudu ve Akalın, İnce'nin CHP ile yollarını resmen ayırdığını duyurduğu basın toplantısının ardından e-Devlet üzerinden partilerinden istifa ederek Memleket Hareketi'ne katıldı. Baydar'ın ise genel başkan Kılıçdaroğlu ile henüz görüşme gerçekleşmeden İnce'nin açıklama yapmasını etik bulmadığı ve partisinden istifa etmediği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.