Hava Durumu

CHP'den 7+1 tepkisi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Halitpaşa Mahallesi Kumyaka Caddesi üzerinde özel bir müteahhitlik firmasının inşa etmeye başladığı 7+1 katlı binalar çevre sakinleri ve CHP'nin tepkisine yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den 7+1 tepkisi

Firmanın 3+1 kat olarak imara açık olan alanın 7+1'e çıkarılması yönündeki talebi, Mudanya Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında AK Parti'den 9, CHP'den 6 üyenin ve Başkan Aktürk'ün oyuyla reddedildi. Ancak bu talep, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 17.05.2012'de CHP'li üyelerinin ret oylarına rağmen oy çokluğuyla geçti.
1/1000 ölçekli Mudanya revizyon uygulama imar planında bu parselin ayrık nizam 3 kat konut alanı olarak geçen sene Bursa ve Mudanya belediye meclislerinden geçtiğini, bu son değişiklikle kişiye özel imar planı yapıldığını söyleyen Mudanya CHP İlçe Başkan Rüştü Cozlan ve partililer, inşaatın yapıldığı alanda basın açıklaması yaptı.
Cozlan, "Halitpaşa Mahallesi Kumyaka Caddesi 1294 ada 2 parselde 1+7 katlı binaların yapılması ile ilgili plan değişikliği talebi meclisimizce mayıs ayı toplantısında oy birliğiyle reddedilmiştir. İlçemizin deprem bölgesinde olması, yapılacak binaların tarihi ve kültürel yapıya uygun olmaması, hava akımını engellemesi, görüntü kirliliğine sebep olması gibi hususlar, bu oylamanın ne denli haklı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Mudanya Belediye Meclisi'nden isteklerini elde edemeyenler, rantı Büyükşehir Meclisi'nde arama yolunu seçmişlerdir. İmar komisyonu başkanı , bu isteğini meclisten oy çokluğuyla geçirmiştir. Sayın Mudanya Belediye Başkanı Aktürk! Siz ve arkadaşlarınızı hiçe sayan bu kararı nasıl kabullendiniz? Mudanya'yı betonlaştırıyor, güzellikleri yok ediyorsunuz. Mudanya, tarihiyle, deniziyle, kültürüyle, yapılaşması ile belediyenin emanetindedir. Siz bu emanete sahip çıkmıyorsunuz. Bizler Mudanya'da yaşıyoruz. Yapılan değişiklikler elbette bizi ilgilendiriyor, Bursa'da oturan İmar Komisyonu Başkanı Mustafa Altın'ı değil" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.