Hava Durumu

CHP'den AK Parti'ye ziyaret

CHP'nin seçim güvenliğini görüşmek üzere oluşturduğu heyet, AK Parti'yi ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den AK Parti'ye ziyaret

Ziyaret sonrası konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin 11 maddelik teklifini MHP ile birlikte inceleyeceklerini söyledi.

CHP'nin seçim güvenliğini görüşmek üzere oluşturduğu Grup başkanvekili Özgür Özel, Lale Karabıyık, Mehmet Bekaroğlu ve Uğur Bayraktutan heyet saat 12.00'de AK Parti grubunu ziyaret etti. CHP heyetini AK Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı. Görüşmede, CHP'nin 8 partiyi ziyaret ederek hazırladığı seçim güvenliği raporu ele alındı.

ÖNERİLERİ MHP İLE BİRLİKTE İNCELEYECEĞİZ

CHP-AK Parti ziyareti sonrasında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şunları söyledi: "Türkiye 2016 yılı sonundan itibaren 15 Temmuz hain darbe girişimi Yenikapı ruhuyla birlikte Türkiye'nin birlik ve beraber olunmasının zorunlu olduğu ortaya çıktı. 2017'de yaptığımız çalışmalarla bir anayasa değişikliği gerçekleştirdik. Muhalefet partilerinden destek gelmemişti. Hatta "bacadan girseler almayız" demişlerdi. Fakat bugün önemli bir gelişmeyle karşı karşıyayız. Muhalefet partisi bizden bir talepte bulundu. Eğer samimi katkıda bulunacaksanız bu hafta pazartesi günü saat 14:00'e kadar çalışmanızı yapın, MHP ile birlikte değerlendiririz."

MHP'Lİ YALÇIN'IN AÇIKLAMASI

MHP'li Semih Yalçın'ın "Teklif geldiği gibi geçecek" sözleri ile ilgili de konuşan Elitaş, "MHP geçecek derse aynen geçer. AK Parti'nin evet dediğine MHP hayır derse olmaz.Biz de aynen geçsin dersek geçer. Bu uzlaşmanın mümkün olamayacağını, ittifak konusunun virgülüne kadar devam etmesini beyan ettik. Yaptığımız anlaşma gereğince anayasa komisyonunda görüşülen teklifin son 3 maddesi bitirilecek" diye konuştu.

CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel ise şunları söyledi: "MHP 2019'dan sonra bu durumda olacak olabilir, ama biz kendilerini yok saymayı düşünmedik. Ama kendileri bu görüşmeyi Adalet ve Kalkınma Partisi ile yapacağımız görüşmeyi kendilerince yeterli görmüş olacaklar ki böyle açıklama yaptılar. Biz kendilerini bir siyasi parti olarak yapılacak ilk seçime kadar göreceğimizi ifade etmek istiyorum.Sayın Başkan'dan talep ettiğimiz bugün yapılması gereken komisyon toplantısının Pazartesi gününe ertelenmesi. Pazartesi günü 8 siyasi partinin davet edilerek bir ülkedeki rejime demokrasi denmesi için iktidar yeterli değildir. Muhalefetin varlığı, eşit propaganda imkanlarına sahip olmasıyla mümkündür bu. Bunun için tüm siyasi partiler için öneri verdik.Toplam 11 artı 7, toplam 18 maddeyi ve 8 siyasi partinin doğrudan Meclis'e davet edilerek görüşlerinin alınmasıyla ilgili ilkesel talebimiz oldu.Görüştüğümüz tüm siyasi partilerin üzerinde ortaklaştırdığı en önemli husus, seçim barajının sıfıra indirilmeli. İttifak yaptığınızda ortadan kalkıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.