Hava Durumu

CHP'den, Danıştay'a 'İstanbul Sözleşmesi' başvurusu!

CHP, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştaya başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den, Danıştay'a 'İstanbul Sözleşmesi' başvurusu!

Başvurunun ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, basın açıklaması yaptı. Özgür Özel, 20 Mart'ta Türkiye'nin, TBMM kararıyla taraf olduğu bir uluslararası anlaşmadan çekildiğini, bu karara karşı son derece haklı tepkiler yükseldiğini dile getirdi.

Karara karşı her alanda mücadele edeceklerini daha önce belirttiklerini kaydeden Özel, Danıştaya önceden yapılan başvuruları da son derece kıymetli gördüklerini bildirdi. Bütün milletvekillerinin oyuyla CHP grubu adına sözleşmeye girme ve çekilme yetkisinin TBMM'de olduğunu vurguladıklarını dile getiren Özel, bu kapsamda Danıştaya, "kararın yok sayılması, iptali ve yürütmesinin durdurulması" yönünde 3 talepli başvuru yaptıklarını söyledi.

Başvurudaki 3 ana talebe ilişkin detaylar paylaşan Özel, şöyle devam etti:

"Bir tanesi, usul yönünden, bu kararın yok olduğunu düşünüyoruz, iddia ediyoruz ve Danıştaydan bu yokluğun tespitini istiyoruz. İkincisi, yapılan işlemin tamamen anayasaya aykırı olduğunu tüm yönleriyle delillendiriyor ve bu anayasaya aykırılık yönünden Danıştay eğer bu işlemi yok saymazsa anayasaya aykırılık yönünden iptal etmesini istiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.