Hava Durumu

CHP'den sert seçim açıklaması!

CHP Sözcüsü Haluk Koç, 2015 Genel Seçim'leriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2015 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2015 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den sert seçim açıklaması!
İşte Koç'un açıklamalarından satır başları:

"Yorgun bir gün. Demokrasi yolunda yorucu bir gün. Genel başkanımız merkezimize geldi. İlk kez 13 yıldır gittikçe baskıcı yönetim anlayışına dönüşen iktidar bugün sandık başında düşürülmüştür Ülke 7 Haziran’da zorba yönetimden kurtulmuş bulunmaktadır. Rejim ipoteği bu gece millet tarafından kaldırılmıştır. Sivil darbe önlenmiştir. Bu büyük bir demokrasi zaferidir, milletin zaferidir.

Bu seçimlerin asıl galibi demokrasidir, Türkiye’dir. Bu seçimin asıl kaybedeni Sayın Erdoğan’dır. Türkiye kazanmıştır, Recep Tayyip Erdoğan kaybetmiştir. İktidardan millet tarafından düşürülmüştür. Erdoğan kaybetmiştir diyorum, bunun gerekçesi var. Anayasayı ayaklar altına alarak, iktidar partisinin eş başkanı gibi tüm devletin imkanlarını kullanarak seçim kampanyasını milletin gözüne baka baka sürdürmüştür. Sayın Erdoğan şu an siyasetten sorgulanan bir boşluktadır

Oy yüzdeleri tarafından değerlendirelemeyecek kasar önemli bir seçimdir.

AKP iktidarı sona ermiştir. Bekleme odasına alınan parlamenter demokrasi kazanmıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hükümeti kurabilecek en önemli aktör haline gelmiştir. CHP demokrasimiz için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır. Tüm yurttaşlarımıza ve milletimize teşekkür ediyoruz."

'AK Parti ile koalisyon yapılacak mı?' sorusuna "Bir araya gelmemizin bir araya gelmeyeceğimiz ifade edilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu ifade etmiştir, AKP ile bir araya gelme ihtimalimiz yoktur." diyen Koç, 'Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Oy oranınızı değerlendirir misiniz?' sorularına da "Bu sonuçlara göre istifa etmesi gerekenler kendilerini balkon konuşması için hazırlayan ancak camdan bile konuşamayacak olanlardır. Artık arkasında kendisine parmak kaldıracak bir çoğunluk yoktur." sözlerini kaydetti. 

Son olarak 'Erdoğan istifa edecek mi' sorusu üzerine de Koç şu yanıtı verdi: "Sorunuzun cevabı balkondan konuşmaya hazırlanıp konuşamayanlardır. Kendi konumunu kendisini tartışmaya açmıştır. Milletimize bir kere daha teşekkür ediyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.