Hava Durumu

CHP'li Muharrem İnce Bursa'dan ateş püskürdü

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün partisinin Bursa'nın Orhangazi ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2013 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2013 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li Muharrem İnce Bursa'dan ateş püskürdü

Burada konuşma yapan İnce, Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, İslam İşbirliği Başkanının seçilmesi için Başbakanın, Cumhurbaşkanının emeklerinin çok olduğu şeklindeki açıklamalara yanıt verdi. "Başbakana şunu söylemek istiyorum" diyen İnce şöyle konuştu:

"Sen sürekli Katar'a gidip geldin. Ben soru önergeleri verdim. 'Katar'da maden mi buldun? Katar bize ne katar?' dedim. Bir cevap alamadım. Başbakan, Mısır'da olanları eleştiriyor, CHP'yi eleştiriyor. Ama dikkat ederseniz Suudi Arabistan'ı eleştiremiyor. Katar'ı eleştiremiyor. Acaba bunda Suudi Kralı'ndan aldığı, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın aldığı hediyelerin payı var mıdır. CHP'yi eleştirmesini biliyorsun da o sürekli gittiğin Katar'ı niye eleştiremiyorsun?, Suudi Arabistan'ı eleştirmesini niye bilmiyorsun? Sürekli Mısır, Mısır diyorsun da, Irak'ta ölen 1,5 milyon Müslüman için ağzına bir kere Amerika'yı alabildin mi? Bir kere konuşabildin mi? Sen bu kadar demokrasi havarisisin de, bu kadar Müslümanları düşünüyorsun da, Irak'ta camiler bombalanırken, Irak'ta kadınlara tecavüz edilirken, Irak'ta 1,5 milyon Müslüman katledilirken neredeydi bu Başbakan? Niye sesini çıkarmıyordu. Bunları bilmek lazım. Başbakan Mısır'daki darbenin mağduriyetini yaşamak istiyor. Türkiye'de olmayan darbeden sözüm ona mağdur oldun, onun ekmeğini yedin. 'Acaba Mısır'daki darbeden de mağduriyet çıkarıp ekmeğini yer miyiz' onun hesabını yapıyor. Darbe yapmış Kenan Evren orada duruyor, darbeye teşebbüsten Mustafa Balbay 35 yıl ceza alıyor. Gazeteci darbe yapacak, sanki tankı topu tüfeği var, 35 yıl hapis yatacak."

BOZDAĞ'A DA ELEŞTİRİ

Açıklamalarında, Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıyı kınadıklarını söyleyen Muharrem İnce şöyle devam etti:

"Başbakan yardımcısı buradan yola çıkarak hem CHP'yi eleştiriyor, hem de yargıya tepki gösteriyor. Başbakan yardımcısına yumruk atan iki gün sonra serbest kalınca yargı eleştiriliyor, isyan ediliyor. Peki, Ethem Sarısülük'ü öldürülenler serbest kalınca da 'yargı görevini yapıyor' oluyor. O zaman niye 'yargı görevini yapıyor' diyordun? O gencecik çocuk öldüğünde 'yargı görevini yaptı' diyorsun, kendine yumruk atan serbest kaldığında yargıyı eleştiriyorsun."

'MISIR'DAKİ DARBECİLERLE BAŞBAKAN ARASINDA NE FARK VAR'

Muharrem İnce bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'ın, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yaptığı 'Evinize dönün' çağrısı ile Mısır'da darbe yapanların, tepki gösterenlere söylediği 'Evinize dönün' çağrısının aynı olduğunu öne sürdü. "Mısır'daki darbecilerle, başbakan arasında ne fark var?" diye soran İnce, "Türkiye'de 5 çocuğumuz öldü, 13 insanın gözü çıktı. İlla rakamların aynı mı olması gerekiyor. Yani orada bin kişi öldü diye burada da mı bin kişi ölmeli. Mısır'da olanlar, gezi parkında olanların biraz daha şiddetlisiydi. Orada da dikkatörce yaklaşımlar vardı. Türkiye'de de diktatörce yaklaşımlar var." dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.