Hava Durumu

CHP'li Özel, HDP'li isimlerin gözaltına alınmasını değerlendirdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, aralarında HDP'li siyasetçilerin de bulunduğu 82 kişi hakkında verilen gözaltı kararını yorumladı. Özel, "Algı operasyonunun Cumhur İttifakı'na zerre kadar faydası olmayacaktır. Millet böyle manipülasyonlara karnını çoktan doyurdu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 23:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 23:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li Özel, HDP'li isimlerin gözaltına alınmasını değerlendirdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaşananların üzerinden 6 yıl geçtiğini ve gözaltına alınanlar arasında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in de bulunduğunu hatırlatan Özel, şunları kaydetti:

"Bugün Ayhan Bilgen'i 6-8 Ekim olayları sırasında MYK üyesi olduğu için gözaltına aldılar. Sebep? Çünkü Kars'ın seçilmiş belediye başkanı ve HDP'nin elinde kalmış son il belediye başkanı. Bunu yapınca o eski görüntüler televizyonlarda dönebilir ve yeniden Türkiye başka bir gündemin, AKP-MHP için elverişli bir gündemin içine çekilebilir diye düşünüyorlar. Biz 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili, ölen 50 vatandaşımızı ayırmadan, hepsi için yüreğimiz yanıyor. Bu olaylardaki tüm sorumlular, Mithat Sancar bugün ölenlerin büyük kısmının HDP'li olduğunu söylemiş. Bu da önemli bir veridir. 'Olaylarda ölen Yasin Börü'ye ciğeriniz yanmıyor mu?' diye soruyor AK Partililer, bu da kıymetli bir tespittir.

Ölenlerin hiçbirini ayırmadan 6-8 Ekim olaylarına üzülüyoruz, ağlıyoruz. Sorumlular varsa çıksın, ama sorumsuzluğu AYM tarafından tescil edilmiş, hak ihlal edilmiş bir belediye başkanı üzerinden başka bir çalkantı yaratmaya çalışanlara karşı milletimiz uyanık olsun. 6-8 Ekim olaylarının üzerinden 6 yıl geçti. Hangi yeni delil var? Bilmek isteriz. Bunun üzerinden yapılan algı operasyonunun Cumhur İttifakı'na zerre kadar faydası olmayacaktır. Millet böyle manipülasyonlara karnını çoktan doyurdu."

'HDP'yi ve demokratik siyasi alanı kriminalize etmeye çalışmak Türkiye'ye yapılan büyük bir kötülüktür'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de gözaltıların hukuki değil siyasi olduğu görüşünü dile getirerek "Anayasa Mahkemesi'nin daha önce hak ihlali kararı verdiği Ayhan Bilgen'in de gözaltına alınması konunun siyasi olduğunun delilidir" ifadesini kullandı.

Tekin, şöyle devam etti:

"Kimse kusura bakmasın HDP'yi ve demokratik siyasi alanı kriminalize etmeye çalışmak Türkiye'ye yapılan büyük bir kötülüktür. Toplumu daha fazla gererek kutuplaşmadan menfaat bekleyen Saray aklı, 83 milyonun huzur ve refahını yok ediyor."

Kimse kusura bakmasın HDP'yi ve demokratik siyasi alanı kriminalize etmeye çalışmak Türkiye'ye yapılan büyük bir kötülüktür. Toplumu daha fazla gererek kutuplaşmadan menfaat bekleyen Saray aklı 83 milyonun huzur ve refahını yok ediyor.

​Ne olmuştu?

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da tutuklu bulunduğu, 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin soruşturma kapsamında bugün 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda 82 kişiden 19'u gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, eski HDP MYK üyesi Alp Altınörs, eski HDP Sözcüsü Günay Kubilay, HDK-HDP Kadın Meclisi üyesi Dilek Yağlı da yer aldı.

Gözaltı süresinin 4 gün olacağı kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.